Alavireistä, likaista ja raskasta – haastattelussa Gangrened

Haastattelu julkaistu Infernon 9/2014 Sytykkeet-palstalla.

27.12.2014

Sameissa vesissä kahlaava sludgebändi Gangrened on vastuussa yhdestä vuoden painavimmista kotimaisista metallialbumeista.

Musiikkinne on äärimmäisen painostavaa ja pimeää. Mikä motivoi teitä kirjoittamaan tällaista tavaraa? Ei kai Kokkola voi olla näin synkkä paikka?

– Linjaksi muodostui tämä, koska yksinkertaisesti pidämme raskaasta, alavireisestä ja likaisesta soundista, kitaristi Jon Imbernon kertoo.

– Levyn synkein raita on sen avauskappale Lung Remover, mutta esimerkiksi Kontti (coverversio Black Flagin Six Packistä, toim. huom.) ei ole mielestäni kovin synkkä biisi. Maantieteelliset lähtökohtamme tai muut vastaavat asiat eivät vaikuta soittamaamme musiikkiin millään tavoin.

Levyn kannessa on kuva jonkinlaisen salaseuran järjestämästä rituaalista. Onko tällä jotain tekemistä musiikin tai sen sanoitusten kanssa?

– Levyn nimi We Are Nothing ja sen kansitaide eivät ole varsinaisesti sidoksissa sanoituksiin, mutta minulla oli mielessäni visio siitä, millaisen kansikuvan haluan.

– Ajatuksena on se, kuinka maapallon vaikutusvaltainen eliitti kokoontuu yhteen tietoisena suuresta vaikutusvallastaan. Tässä ei ole kyse mistään Illuminatista, joka on pelkkää hevonpaskaa, vaan aidoista salaseuroista, kuten vapaamuurareista ja Skull and Bonesista, joiden jäsenet voivat toteuttaa kaikkein perversseimmät ja salaisimmat halunsa rajoittamalla ”tavallisten ihmisten” vapautta.

Musiikkinne on aika perinteikästä ja korutonta sludgea. Onko tämä juuri ”se teidän juttunne”, vai onko tyyli muuttumassa jatkossa johonkin suuntaan?

– Tämä on vielä nuori bändi. Olemme olleet kasassa vasta kaksi vuotta, mutta luulen, että tyyli tulee säilymään raskaana ja rujona. Saattaa kuitenkin olla, että jatkossa mukaan tulee hieman vaihtelua ja tulemme kokeilemaan hieman kierompia ja omaperäisempiä riffejä. Rakastan Unsane-bändiä, ja tulossa on biisi, joka on saanut vaikutteita heiltä. Olemme siis avoimia erilaisille jutuille, mutta musiikin luonne tulee varmasti säilymään samana.

Lisää luettavaa