Alcestin syysalbumi sai innoituksensa anime-elokuvan klassikosta

27.07.2016

– Yritämme haastaa jokaisella levyllämme itsemme ja viedä laulujamme uusiin suuntiin. Niin nytkin, joskin otamme myös takapakkia varhaisten albumiemme tunnelmiin. Vaikka levy on varsin “alien” ja sillä on omat luonteenpiirteensä, tunsimme tarvetta palata projektin lähtökohtiin, ranskalaisbändi Alcestin johtohahmo Neige lausui keväällä koskien yhtyeen teossa ollutta viidettä albumia.

Nyt tuo levy on valmis, ja uusi tiedote kertoo, että luvassa on tosiaan paitsi paluuta ”blackgaze”-duon varhaisten albumien raaempiin meininkeihin myös uudenlaisten ideoiden kera pelailua. Tiedote listaa musiikillisiksi vaikutteiksi esimerkiksi Smashing Pumpkinsin, Toolin, Dinosaur Jr:n, Grimesin and The Curen.

Mielenkiintoisin piirre lienee, että kyseinen albumi on napannut inspiraationsa japanilaisesta animesta, mikä selviää myös sen kansitaiteista. Tarkemmin kyseessä on Hayao Miyazakin elokuva Prinsessa Mononoke (1997) ja tarkastelun alla kahden eri maailman rajalla elämisen vaikeus. Albumin nimi on Kodama ja julkaisupäivä 30.9.

Kansi ja biisilistaus tässä:

1. Kodama
2. Eclosion
3. Je Suis D’ailleurs
4. Untouched
5. Oiseaux De Proie
6. Onyx

Alcest-Kodama

Lisää luettavaa