Baptism synkentää kevään kahdella uudelleenjulkaisulla – myös keikkaa pukkaa

10.05.2014

Kotimaisen black metalin eliittiin kuuluva ja maailmallakin mainetta niittänyt, vuonna 1998 Lord Sargofagianin perustama ja johdattama Baptism julkaisee kaksi ensimmäistä levyään uusiksi. Alun perin vuonna 2002 julkaistua, rujosoundista ja raakaa debyyttiä The Beherial Midnightia sekä tätä kaksi vuotta myöhemmin samoilla linjoilla seurannutta Wisdom & Hatea pidetään yleisesti arvostettuina undergroundklassikkoina.

Molemmat levyt myivät nopeasti loppuun julkaisunsa jälkeen, eikä niitä ole ollut saatavilla yli kymmeneen vuoteen. Nyt 16.5.2014 sekä cd:nä että viikkoa myöhemmin myös vinyylinä julkaistava albumikaksikko on masteroitu uusiksi ja samalla niiden layoutia on paranneltu. Julkaisut juhlistavat myös Baptismin pitkäaikaisena yhteistyökumppanina toimivan Northern Heritage -levy-yhtiön 15-vuotista taivalta.

Baptism soittaa uusintajulkaisujen ja Hänen kunniakseen erikoiskeikan marraskuun 15. Helsingin Nosturissa järjestettävässä Black Flames of Blasphemy pt. V -tapahtumassa, jolloin yhtye esittää ainoastaan kappaleita uransa alkuajoilta, vuosilta 1998-2004. Tätä ennen bändi esiintyy myös Hyvinkäällä järjestettävillä Steelfest Open Air -festivaaleilla 16.5.2014. Kotimaan-keikkojen lisäksi yhtye esiintyy ensi syksynä myös useilla keskieurooppalaisilla festivaaleilla.

Lisää luettavaa