Black Sabbath -basisti kertoo viime vuonna sattuneesta baaritappelusta – ”Käteni tavallaan kohtasi hänen leukansa”

08.06.2016

Geezer Butlerin uutisoitiin reilu vuosi sitten joutuneen putkaan baaritappelusta. Tapauksen suhteen matalaa profiilia pitänyt Butler kertoi hiljattain Classic Rockille kuitenkin tarkemmin tuon illan tapahtumista.

– Olin tuolloin ihan kaatokunnossa, enkä oikein tiedä itsekään, mitä siinä tarkalleen ottaen tapahtui. Ensin olin baarissa ja yhtäkkiä minut pidätettiin ja heräsin putkasta. Kaiken lisäksi minulla oli todella paha krapula. Olin häpeissäni sattuneesta, Butler muistelee.

– Kälyni oli juuri kuollut ja olin mennyt Kalifornian Kuolemanlaaksoon vain päästäkseni hetkeksi irti kaikesta. Joulusta, uudestavuodesta, kaikesta sellaisesta. Käväisin hotellin lahjapuodissa ja huomasin mukavan baarin. Ajattelin, että taidanpa käydä yhdellä vielä ennen nukkumaan menoa. Ja se olikin vahvinta olutta, mitä olen ikinä juonut.

– Yhtäkkiä joku tyyppi tunnisti minut ja tuli vaahtoamaan minulle kaikkea epämääräistä. Känninen natsi selitti ummet ja lammet, miten juutalaiset sitä ja juutalaiset tätä. Vaimoni on juutalainen enkä jaksanut enää yhtään hänen mussutustaan, joten käteni tavallaan kohtasi hänen leukansa.

– Minun olisi vain pitänyt antaa asian olla ja lähteä. Mutta humalassa et oikeasti tiedä, mitä olet tekemässä. Sen jälkeen en ole koskenut alkoholiin kertaakaan, Butler toteaa.

Black Sabbath konsertoi Kaisaniemen puistossa Helsingissä 7. heinäkuuta. The End -kiertue on yhtyeen jäähyväiskiertue.

Lisää luettavaa