Black Sabbath soittaa tänään viimeisen Suomen-keikkansa – fiilistelkäämme iltaa odotellessa mahtavalla arkistomateriaalilla

07.07.2016

Helsingin Kaisaniemen puisto muuttuu tänään mitä legendaarisimman raskaan rockmusiikin palvontapaikaksi, kun birminghamiläinen Black Sabbath jättää jäähyväiset Suomelle Amorphisin, Rival Sonsin ja Opethin lämmittämänä.

Bändin, tai lähinnä solistinsa Ozzy Osbournen, livekunnosta on kantautunut The End -kiertueen etapeilta vaihtelevia kommentteja, eikä sovi kuin toivoa, että Kaisaniemessä lääkkeet olisivat oikeat. Pari iltaa sitten Latvian Riiassa yhtyeellä oli kuulemma ainakin ollut messevä meininki, joten katsellaan…

Oli miten oli, iltaa sopii alustaa vaikkapa hautautumalla Youtuben runsaaseen Sabbath-tarjontaan. Me avitamme asiaa linkkaamalla klipin, joka on taatusti sitä kovinta sarkaa: Black Sabbath ulkoilmalauteilla Saksan Frankfurtissa 21.6.1970.

Pääosan pari vuotta sitten linjoille kaivetussa tv-pätkässä nappaa alkuperäislyriikoilla esitetty tulevan Paranoid-albumin avauspala War Pigs, joka kulki vielä tällöin nimellä Walpurgis. Tallenne lienee faneille tuttu, mutta meno on kerrassaan maaginen (vaikka ärsyttävät kuvatekstit tekevät kaikkensa sen pilatakseen) ja ansaitsee useita katselukertoja.

Jää hyvästi, Sapatti!

Lisää luettavaa