Bruce Dickinson: Iron Maidenin pitkän iän salaisuus on priorisoinnissa – ”Emme käy enää valtataistelua keskenämme”

Kiertueiden työmäärän tasapainottaminen auttaa myös paljon.

06.11.2017

Bruce Dickinson kiertää parhaillaan promotoimassa juuri julkaistua omaelämäkertaansa (jonka suomennettu versio ilmestyy 20. marraskuuta). Fortune-lehden haastattelussa Iron Maiden -nokkamieheltä tiedusteltiin, mikä on yhtyeen suosion salaisuus ja miten nykyinen kokoonpano on onnistunut pitämään yhtä jo 18 vuotta, tehden siitä yhtyeen pitkäikäisimmän.

”Kaikki ovat ymmärtäneet, että Iron Maidenissa olemisen tärkein asia on yhtye itse. Emme käy enää valtataistelua keskenämme”, Dickinson toteaa.

”Välimme ovat aikuistuneet siihen pisteeseen, että pystymme vapaammin puhumaan tarpeistamme. Olemme myös ottaneet työmäärän paremmin haltuumme, koska jos ollaan aivan rehellisiä, 80-luvulla paiskimme töitä niin paljon, että oli käytännössä mahdotonta antaa joka ilta itsestään 100 prosenttia tällaista musiikkia esittäen. Joka keikalla täytyy olla huippukunnossa ja sitä fanimme meiltä myös odottavat. Meillä on siis tarpeeksi itsevarmuutta sekä yleisön tuki takanamme, joten voimme määritellä millä aikataululla etenemme.”

Dickinson myös toteaa, ettei Iron Maidenista tule koskaan nostalgia-aktia, joka soittaa keikoillaan vain ja ainoastaan 80-luvun hittejään.

”Jos käyttää fanejaan hyväksi ja tarjoaa joka kiertueella yhtä ja samaa, ennen pitkää osa kyllästyy ja lähtee pois. Silloin bändistä on tullut pelkkää karaokea. Jos ei tee uutta musiikkia, miksi ylipäänsä vaivautua? Meistä stadioneilla kiertäminen yli 30 vuotta vanhoja kappaleita soittaen ei ole menestymistä, se on vain rahastusta.”

Lisää luettavaa