Circle vuokrasi nimensä toiselle kokoonpanolle – uusi Circle kuulostaa death metalilta

19.09.2013

Hypnorockin, avantgarden ja NWOFHM:n parissa yli 20-vuotisen taipaleen kulkenut Circle teki yhden omaleimaisimmista tempauksistaan kesäkuussa. Porilaisbändin johtohahmo Jussi Lehtisalo kertoi yhtyeensä nimen muodostuneen taakaksi ja hän päätti vuokrata eteenpäin oikeuden Circlen nimen käyttöön.

Ektro Records julkaisee uuden Circle-inkarnaation debyyttipitkäsoiton marraskuussa. Incarnation-albumilta maistiaiseksi tarjoillaan nimikkokappaletta, joka on silkkaa hypnoottisesti jauhavaa death metalia. Nyky-Circlen kokoonpanossa vaikuttaa koko Stench of Decay höystettynä Speedtrap– ja Death Toll 80K-kitaristi Ville Valavuolla.

Miltä tuntuu kuunnella Circleä, jossa ensi kertaa perustamisvuoden 1991 jälkeen et ole kokoonpanossa, Jussi Lehtisalo?

”Kerrankin Circle kuulostaa juuri sellaisen brutaalilta, kuin olen aina halunnut sen kuulostavan! Itsensä ulkoistamista suosittelen kaikille bändeille, jotka ovat konventioidensa orjia, ja henkilöille, jotka ovat piinanneet omia bändejään egosentrisellä, näköalattomalla ja kapealla maailmankuvallaan. Asia on itselleni tuttu, joten jännittyneessä äänessäni kuuluu kokemuksen syvä rintaääni.”

No, mitä Lehtisalo rikoskumppaneineen puuhailee? Otsikkona on Falcon ja pitkäsoitto on luvassa niin ikään marraskuussa Ektron toimesta. Frontier-albumilta näytteenä on kuultavissa Partners in Crime, joka jatkaa Falconin tutkimusmatkaa soft rockin ja AOR:n syövereihin.

Lisää luettavaa