Doomlegenda Leif Edling Infernolle: ”Saatan kantaa sairastumiseni taakkaa koko loppuelämäni”

02.03.2017

Ruotsalainen doomklassikko Candlemass julkaisi viimeiseksi kutsutun Psalms of the Dead -levynsä vuonna 2012. Bändi on kiertänyt tämän jälkeenkin, mutta ilman sieluaan Leif Edlingiä.

Basisti-biisintekijän tilanteesta on tiedetty vain se, että taustalla on jonkinlainen sairastuminen. Maaliskuun Infernossa mies kertoo asiasta tarkemmin: työnarkomanian vallassa musiikkiaan sinne tänne työstänyt mies paloi joitakin vuosia sitten todella pahasti loppuun.

– Pahimmillaan pääni oli niin loppuun ajettu, että lääkäri kielsi tuijottamasta tietokonetta, katsomasta televisiota tai lukemasta kirjoja, koska mikä tahansa liiallinen aktivointi olisi vain vetänyt aivoni entistä pahempaan solmuun, Edling kertaa Aki Nuopposen haastattelussa.

Mies jatkaa kertomalla työskennelleensä jossain vaiheessa ”seitsemän päivää viikossa, parikymmentä tuntia päivässä”. Hän saa kuulemma kiittää vaimoaan, ettei pukeudu tällä hetkellä puupalttooseen, tämä kun pakotti hänet lääkäriin. Tila oli niin vakava, että Edling kertoo sen vaikutusten näkyvän arjessaan todennäköisesti koko loppuelämän.

Pahimman jälkeen Edling alkoi purkaa tuntojaan kuluvan kuun lopussa ilmestyvän The Doomsday Kingdom -bändinsä debyytin kappaleisiin. Hän sai musiikillista terapia-apua myös toisessa muodossa.

– Kaivoin kaikessa rauhassa esille vanhat vinyylini, joita en ollut kuunnellut vuosikausiin. Tai jopa vuosikymmeniin! Huomasin nopeasti saapuneeni juurille, joista olin viimeisen vuosikymmenen aikana etääntynyt. Tämä kokemus oli täydellistä musiikkiterapiaa.

Mitä nämä mainitut albumit olivat ja kuinka Edling suhtautuu lähellä tuhoa käyneeseen elämäänsä nyt, se selviää 24.3. ilmestyvän Infernon jutusta.

Mainion The Doomsday Kingdom -levyn materiaaliin voi tutustua parinkin lyriikkavideon voimin:

Lisää luettavaa