Dream Theaterin teemalevy on lähes kolme vuotta työstetty fantasiatarina henkilöhahmoineen ja karttoineen

12.01.2016

Dream Theater julkaisee 29. tammikuuta The Astonishing -tuplalevynsä. Se on kahteen näytökseen jaettu progeooppera, jonka alta löytyvä traileri antaa hahmotelman tulevasta.

– Albumin perustaminen jollekin löyhälle konseptille tai teemalle ei kiinnostanut minua pätkääkään. En tahtonut edes tavallista teemalevyä, vaan halusin kirjoittaa koko show’n, kitaristi John Petrucci kommentoi.

– Aloitin tarinan, tapahtumapaikkojen, henkilöhahmojen ja karttojen laatimisen lähes kolme vuotta sitten. Tahdoin kirjoittaa itselleni tutusta perspektiivistä, joten musiikin täytyi olla osana tarinaa. Olen scifin ja fantasian suuri fani, joten minulla oli melko hyvä idea mitä olen tekemässä.

Myös levyn yli kaksi tuntia musiikkia on sävelletty tarina edellä. Petrucci sävelsi musiikin yhdessä kosketinsoittaja Jordan Rudessin kanssa The Astonishingin käsikirjoituksen mukaan.

Trailerin lisäksi levylle on avattu oma kotisivu, jossa pääsee jo nyt tutustumaan hahmoihin ja karttoihin. John Petrucci on haastattelussa 29.1. ilmestyvässä painetussa Infernossa.

Lisää luettavaa