“En halua enää kirjoittaa biisejä filmi poikki” – Sleep- ja High on Fire-kitaristi puhuu päihteistä

17.07.2014

Sleep ja High on Fire joutuivat perumaan keikkoja toissa kesänä, kun kitaristi Matt Pike kirjautui kuntoutusklinikalle alkoholiongelmansa takia. Pike kertoi, että alkoholista erossa pysyminen on päivä kerrallaan tapahtuvaa taistelua.

Aivan selvin päin stoner metalin suurmies ei kuitenkaan ole ollut – kannabis on maistunut silloin tällöin syötävässä muodossa kuntoutuksen jälkeenkin. Tuoreessa Andrew Haugin haastattelussa Pike myöntää sittemmin retkahtaneensa pari kertaa myös pullon kaulaan kiinni.

”Jos otan viinaa tai mokailen, en ruoski itseäni sen kummemmin, vaan kierrän korkin jälleen kiinni heti seuraavana päivänä. Se tavallaan kuuluu prosessiin matkalla raittiiseen elämään. Selvin päin oleminen tuo mukanaan myös masennusta ja ahdistusta, mutta ne täytyy hyväksyä osaksi elämää”, Pike kertoo.

”Olen epäilyksettä terveempi, enkä tahdo kirjoittaa musiikkia muistikatkosten aikana, kuten aiemmin. Olen kyllä tehnyt hyvää musiikkia filmi poikki, mutta nyt lähestymistapani on erilainen.”

Matti Pikelle tsemppiä matkalla raittiiseen elämään voi toivotella seuraavan kerran 8. elokuuta, kun High on Fire nousee lauteille Oulun Jalometalli-festivaalilla. Sleep puolestaan julkaisee uuden singlen 21. heinäkuuta.

Lisää luettavaa