”En ole täysin onnellinen, mutta en halua ratketa taas ryyppäämään” – Ozzy Osbourne avoimena kolmen selvän vuoden jälkeen

26.07.2016

Ozzy Osbournella pitää kiirettä Black Sabbathin viimeisen kiertueen ja poikansa Jackin kanssa tekemänsä Ozzy & Jack’s World Detourmatkaohjelman kanssa. Ozzy puhui näistä asioista sekä alkoholismistaan Goldmine-lehden avoimessa haastattelussa.

Vakavan alkoholi- ja huumeriippuvuuden kanssa vuosikymmeniä paininut laulaja on nyt ollut kuivilla kolme vuotta.

– Olen tullut outoon pisteeseen, jossa en ole täysin onnellinen selvänä, mutta en halua ratketa taas ryyppäämäänkään. Monelle kuulemma tulee sellainen olo juurikin näihin aikoihin. Siksi käyn AA-tapaamisissa, että saan vertaistukea enkä ole ajatuksieni kanssa yksin. Jos olen liian kauan yksin, alan ajatella ’kyllä sinä nyt voit tehdä sitä ja vähän tätä’. Jos kuuntelen sitä ääntä ja alan juoda, selviän kyllä kiertueesta. Mutta ennen pitkää olen kuitenkin naamat joka paikassa ja koko ajan, Osbourne tilittää.

– Rehellisesti sanoen ajattelen nykyään, ’mikä vittu minussa on vikana, jos mielestäni hyvä meininki tarkoitti mahan täyttämistä viinalla ja pussillisella kokaiinia?’ Istut vittu hotellihuoneessa aivan sekaisin, aurinko nousee ja sinun täytyy heittää vielä keikka samana päivänä. Se on kammottavaa eikä minulla ole mitään haluja tehdä sitä enää. Kun aloimme vetää kokaiinia Black Sabbathissa, oli se lopun alkua. Mutta palasimme jaloillemme, teimme vielä yhden hittilevyn ja nyt teemme jäähyväiskiertuetta.

Ozzy sanoo, ettei kadu huumeidenkäyttöään tai sitä, että jälkipolvet saattavat muistaa hänet pääasiassa ainoastaan sekoiluistaan. Se on hänen kohtalonsa ja hän tyytyy siihen. Hän toteaa olevansa lähinnä onnekas, että hän tunnusti virheensä ja haluaa tehdä asialle jotain. Ozzy kertoo esimerkin hänen ja Jackin taannoiselta reissulta Kuubaan.

– Meille tarjottiin ravintolassa sikareita. Olen lopettanut tupakoinnin, se oli itse asiassa ensimmäinen asia, josta hankkiuduin eroon. Mutta Jack halusi kuitenkin poltella ja niinpä meidät ohjattiin huoneeseen, joka oli täynnä rummipulloja.

– Ensin tuumin, että ’no, mitä pahaa yhdessä sikarissa nyt voisi olla?’ Sitten havahduin ja ajattelin ’paskanmarjat, ensin vedät henkoset ja kohta sinulla onkin lasi rommia kädessä’. Totesin Jackille, etten voi jäädä ja poistuin.

Sen lisäksi, että Ozzy on pysynyt selvänä, on hänen ja Sharon Osbournen rakoillut avioliittokin nyt paranemaan päin. Sharon kertoi suhteen nykytilanteesta The Talk -aamushow’n juontajakollegoilleen.

– Vaikken voikaan puhua Ozzyn puolesta, on hän kuitenkin häpeissään hairahduksestaan. Mutta, tiedättehän, annan anteeksi vaikka täyden luottamuksen saaminen viekin aikaa. Olemme kuitenkin olleet yhdessä 36 vuotta joista 34 avioliitossa. Se on kuitenkin yli puolet elämästäni.

Lisää luettavaa