Ensiesityksessä modernia progemetallia soittavan Fireprovenin lumoava musiikkivideo

04.07.2014

Teknistä ja modernia metallia kovalla taidolla tekevä suomalainen Fireproven on kuutisen vuotta vanha porukka, jota voitaneen kuvailla vaikkapa Suomen Between the Buried and Me:ksi. Tulevalle kokopitkälle levylleen julkaisijaa etsivä bändi löi hiljattain ulos Omnipresence-ep:n, jolle lehtemme heviekspertti Jaakko Silvast heltyi antamaan vaatimattomasti täydet pisteet – eikä täysin suotta.

Ep:tä promotakseen Fireproven julkaisee Infernon avustuksella todella komean videon julkaisun avauskappaleesta New Born Truthista. Videon ohjaaja Miska Karioja kertoo projektista:

”Kun lähdimme suunnittelemaan musiikkivideota, oli alusta alkaen selvää, ettei tulla tekemään perinteistä soittovideota. Bändiläiset antoivat suhteellisen vapaat kädet toteutuksen kanssa, ja näin sen tulee mielestäni mennäkin.

Musiikkivideon ei tarvitse aina olla perinteinen ”rokkarit teollisuushallissa” -tyylinen ratkaisu, vaan mielestäni musiikkivideo voi toimia myös itsenäisenä taideteoksena: musiikin visualisointina ohjaajan tyyliin. Toki on ymmärrettävää, että yhtye haluaa nähdä itsensä videolla soittamassa hienosti, mutta sitä, saavuttaako sillä minkäänlaista huomioarvoa, voi jokainen pohtia itsekseen.

Kun musiikkivideosta tehdään näyttävä, palvelee se tekijäänsä ja bändiä tasapuolisesti. Tekijä saa referenssin taidoistaan ja bändi kiinnostusta herättävän videon. Win-win! Pitkän linjan musiikkimiehenä nautin siitä, kun pääsen tukemaan lahjakkaita yhtyeitä omalla osaamisellani, ja tätä teen mieluusti jatkossakin!

Viimeisenä kommenttina haluaisin heittää arvoituksen lukijoille: mistä videon juoni kertoo?”

fireproven_arvio

Lisää luettavaa