Entiselle Metallica-basistille tarjottiin diiliä muistelmien kirjoittamisesta, ei lähtenyt mukaan – ”Musiikki on edelleen pääasia”

28.08.2016

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted kertoi For Bass Players Only -verkkojulkaisun haastattelussa saaneensa tarjouksen muistelmien kirjoittamisesta. Hänelle tarjottiin ennakkorahaa ja Newsted jopa kävi palavereissa kustantajan kanssa. Basisti jätti kuitenkin homman sikseen.

– Tajusin, etten halua tehdä sitä juuri nyt. Juuri nyt haluan tehdä musiikkia vielä kun taidot ovat tallella ja fysiikka kestää. Musiikki on edelleen pääasia, josta en halua joutua sivuraiteille juuri nyt. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa saatan julkaistakin muistelmat, kun lopulta asetun aloilleni, Newsted toteaa.

Newsted on viime aikoina touhunnut akustisten country- ja roots-projektien kanssa, mikä on saattanut yllättää monet. Basisti kun on pääasiassa totuttu näkemään raskaan musiikin parissa.

– Äitini kunto heikkeni ja kaikki muu, kuten seuraava Newsted-albumi, jäi taka-alalle. Hän nukkui pois marraskuun viimeisenä päivänä. Vietin hänen viimeiset vuotensa hänen seurassaan tiiviisti. Äitini piti countrysta, joten soitin sitä hänelle. Katsoin myös dokumentteja amerikkalaisesta musiikista ja vanhasta roots-musasta.

– Nämä kaikki inspiroivat minua, sillä olen hyvin avosydäminen ja -mielinen. Teki myös itselleni hyvää hengähtää hetki ja ottaa vähän etäisyyttä raskaaseen musiikkiin.

Newsted ei ole kuitenkaan hylännyt hevimusiikkia kokonaan ja pöytälaatikossa odottaakin Newsted-yhtyeen jatko-osa vuoden 2013 Heavy Metal Music -albumille

– Haukkasin ehkä hieman liian suuren palasen Newstedin kanssa. Mutta hommaa ei ole täysin kuopattu, sillä uutta levyä ehdittiin jopa äänittää, tosin ei läheskään kokonaan. Mutta se on jotain, joka odottaa oikeaa hetkeä.

Lisää luettavaa