Entiset Necrophobic-kitaristit palasivat bändiin – suunnitteilla uusi levy

08.01.2017

Jo vuonna 1989 alkunsa saanut ruotsalainen death/black-bändi Necrophobic ilmoitti ottaneensa takaisin viisi vuotta sitten yhtyeestä poistuneet kitaristit Sebastian Ramstedin ja Johan Bergebäckin.

Viimeisimmällä Womb of Lilithu -albumilla (2013) soittanut Fredrik Folkare siirrettiin suosiolla sivummalle.

– Fredrik on soittanut kaikki kitarat viimeisen parin vuoden ajan. Hän on loistava muusikko, mutta ei voi soittaa kahta kitaraa livenä, ja musiikkihan on kirjoitettu kahdelle kitaristille. Viime aikoina olen myös huomannut, että minä ja Fredrik olemme aika kaukana toisistamme musiikkimaun suhteen. Meidän mielenlaatumme ja musiikilliset juuremme ovat liian erilaiset, rumpali Joakim Sterner pohdiskelee.

– Necrophobic on ainutlaatuinen bändi, koska meillä on todella tarkat säännöt siitä miltä musiikin tulee kuulostaa, joten aloin miettimään Fredrikin erottamista. Oli kuitenkin hankalaa erottaa hänet, etenkin, kun tulimme niin hyvin toimeen henkilötasolla. Hän on mahtava jätkä, mutta oli ajateltava bändin parasta. Meillä ei ole mitään pahaa sanottavaa toisistamme – tai ainakaan minulla ei ole.

– Jokin aika sitten ystävystyin uudestaan vanhojen bändikaverieni Sebastianin ja Johanin kanssa, mikä mahdollisti uuden kokoonpanon muodostumisen. Sebastian soitti meillä viisitoista, ja Johan kymmenen vuotta, joten on todella siistiä saada heidät takaisin porukkaan. Odotan innolla, mitä saavutamme vielä yhdessä.

Yhtye on kaavaillut uuden levyn julkaisua tämän vuoden loppupuolille.

Lisää luettavaa