Ghost-jäsen tulevassa Infernossa: ”Occult rock ei ole enää kiinnostavaa”

30.07.2015

Ensimmäinen kesätauon jälkeinen Inferno (#129) julkaistaan 28. elokuuta. Yksi numeron päähaastatteluista käsittelee ruotsalaista Ghost-yhtyettä, jonka tulevaa Meliora-albumia ruodin vastikään Levyblogi-osiossa.

Haastattelu sisältää paljon asiaa, ja sen tiimellyksessä bändi – tai yksi sen nimettömistä jäsenistä – ottaa kantaa myös niin sanottuun occult rock -ilmiöön, jota yksi pitää trendinä, toinen ei.

– Alan bändejä on niin paljon, ettei occult rock ole enää kiinnostavaa. Skene tuijottaa taaksepäin ja useimmat yhtyeet yrittävät kuulostaa menneisyyden bändeiltä. Ei ole hyvä, että bändit jäävät märehtimään tiettyjä elementtejä, anonyymi ghouli teroittaa Ari Väntäsen haastattelussa.

– Nämä doomaavat ja groovaavat yhtyeet eivät ota huomioon, että Black Sabbath oli paljon muutakin. Sehän soitti myös orkestroituja balladeja ja sillä oli soul- ja funkvaikutteita ja paljon muuta. Occult rock -skene noteeraa ainoastaan Symptom of the Universen ja Hole in the Skyn kaltaiset hevikappaleet. Ehkä Sabbath Bloody Sabbathin ilman outro-osaa.

– Lainaan Ghost-kollegani sanoja, jotka occult rock -bändien ja kaikkien muidenkin olisi hyvä muistaa musiikkia tehdessään: ”Vuonna 1973 bändit eivät yrittäneet kuulostaa sen vuoden bändeiltä vaan vuoden 1974 bändeiltä.”

Viisaita sanoja. Lisää näitä tarjolla elokuun lopussa.

Lisää luettavaa