Glorian black metal -tapahtumasta nousi äläkkä

21.11.2012

Helsingin Gloriassa järjestettiin viime viikonloppuna Black Flames of Blasphemy pt. III -festivaali. Järjestävänä tahona toimi Kold Reso Kvlt, joka on kertaalleen huomioitu Infernon Kipinämikko-palkinnollakin. Kuten tämän tapahtuman nimestäkin voi päätellä, siellä ei suinkaan keskitytty metallin pehmeämpään laitaan, vaan sysimustaan black metaliin.

Viime viikolla Metro-lehti uutisoi siitä, että kotimaisen Goatmoonin esiintyminen kiellettiin, koska tapahtumajärjestäjän ja Glorian välisessä sopimuksessa määritellään Glorian arvot, eivätkä niihin sovi rasismi tai natsismi. Goatmoon ei kuulemma itse lue itseään NSBM-bändiksi, vaikka teksteissä avointa rasismia ja väkivaltaa harrastetaankin. KRK:n Johnny Nurmi taas totesi, ettei järjestäjä ryhdy perehtymään buukkaamiensa bändien ajatusmaailmoihin.

Asiahan ei jäänyt tähän, vaan tapahtumassa nähtiin Sarven varjo -niminen yhtye, joka Metalpit-blogin mukaan oli käytännössä yhtä kuin Goatmoon, mutta hiukan liudennettuna versiona. Sieg heilia ilmeisesti huudeltiin ihan riittävästi. Glorian toiminnanjohtaja Pekka Mönttinen kiteytti tuntemuksensa Metro-lehden tapahtuman jälkeen tekemässä jutussa siten, että ”meitä on kusetettu”. KRK:n Johnny Nurmi taas luonnehti äläkkää siten, että ”ennen Saatana ja pentagrammi kauhistuttivat ihmisiä tässä asiayhteydessä, nykyään sitten natsismi.”

Keltainen lehdistökään ei jättänyt tapausta noteeraamatta, vaan Iltalehti kertoi aiheesta eilen ja lisäsi natsitervehdysten lisäksi ”karmiviksi piirteiksi” myös kuolleiden eläinten ruhot.

Mitä tähän nyt sanoisi. Se nyt ei liene kenellekään, ei tapahtuman järjestäjille, bändeille tai mediallekaan uusi tieto, että kaikenlaiset natsiviittaukset ovat takuuvarma paheksunnan herättäjä ja huomion kohde. Kannattaa lukea Metalpit-blogin toinenkin kirjoitus aiheesta.

Saas nähdä, jääkö selkkaus tähän.

Lisää luettavaa