Haastis: Anvil nauttii joka sekunnista

27.11.2011

Ensi sunnuntaina Nosturissa nähdään kaksi klassikkohevibändiä, kun kanadalainen Anvil ja brittiläinen Saxon saapuvat yhteiskeikalle. Mukana on myös brittiläinen lämppäri Crimes of Passion. Anvilin Steve ”Lips” Kudlow lupaa kunnon hauskanpitoillan.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Samuli Kärkiluoma www.anvilmetal.com

Juggernaut of Justice -levy ilmestyi viime keväänä. Se on Anvilin neljästoista studioalbumi. Lips kertoo, että vastaanotto on ollut todella innostunut.

– Tämä on ollut ihan poikkeuksellista. Soitamme setissä paljon uusia biisejä, ja ne tuntuvat toimivan paremmin kuin vanhat. Tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun näin käy. Koskaan aiemmin 35 vuoteen en ole kokenut sitä, että uudet biisit otetaan vastaan paremmin kuin vanhat. Tämä täysin uusi tilanne, mies hehkuttaa.

Bändi sai kolme vuotta sitten kaivattua nostetta uralleen The Story of Anvil -dokumentista. Kudlow’n äänestä kuulee, että hän todellakin arvostaa yhtyeensä uutta loistoa.

– Olen todella iloinen ja kiitollinen tästä kaikesta, arvostan joka sekuntia. Mikään ei voisi olla palkitsevampaa. Parasta on se, etten ole enää 25, vaan olen 55. Monet ihmiset ovat sanoneet, että uusin Anvil-levy on paras jonka olen tehnyt. Se on aikamoinen saavutus 55-vuotiaana! Olen todella ylpeä.

Kiertue Saxonin kanssa on kuulemma sujunut hyvin. Bändit tulevat keskenään toimeen, yleisö nauttii 1980-lukuhenkisestä kombinaatiosta ja hauskaa riittää.

Lips menee hiljaiseksi, kun kysyn, kumpi bändi vetää parempia keikkoja.

– En voi vastata tällaiseen kysymykseen. Minulle musiikki ei ole mikään kilpailulaji, hän kuittaa.

Syyskuussa ilmestyi Monument of Metal -kokoelma, jolle bändi valitsi biisisuosikkinsa. Mukaan tuli myös uudelleenäänityksiä, mutta syy niiden tekemiseen ei ollut se, että alkuperäisissä olisi ollut jotain vikaa.

– Meiltä pyydettiin biisejä Rock Bandiin ja pariin muuhun peliin. Niihin tarvitaan alkuperäiset 24-raitanauhat kappaleista, eikä sellaisia ollut enää olemassa. Niinpä teimme uudet versiot muutamasta biisistä.

Viimeksi Anvil kävi Suomessa viime kesänä Porin Porispere-festarilla (kuva). Lipsille jäi tapahtumasta erittäin hyvä fiilis.

– Meillä oli äärimmäisen hauskaa. Promoottori oli mahtava tyyppi ja hän lupasi ottaa meidät sinne uudestaan, mikä on tietysti hienoa! Ihmiset olivat mahtavia, kaikki halusivat nähdä meidät!

Viikon päästä Nosturissa nähdään Kudlow’n mukaan kolme jannua viettämässä elämänsä parasta aikaa.

– Tulkaa pitämään hauskaa! Edessä on fantastinen keikka! Rakastamme tätä!

Saxon (UK), Anvil (CAN), Crimes of Passion (UK)
4.12. Helsinki, Nosturi 

Lisää luettavaa