Haastis: Cannibal Corpse on brutaali ja tekninen

24.01.2012

Kuolema tulee, veri lentää ja zombit nousevat haudoistaan jo kahdennentoista kerran, kun Cannibal Corpsen Torture-levy julkaistaan 13.3. Rumpali Paul Mazurkiewiczin mukaan bändin tyyli on sopiva sekoitus brutaaliutta ja teknistä osaamista.

Teksti: Vilho Rajala www.cannibalcorpse.net

Torture on erittäin vahva Cannibal Corpse -levy. Se ei tarjoile mitään yllättävää, vaan ruhjoo, raatelee ja repii kuten vain Cannibal Corpse voi.

Rumpali Paul Mazurkiewicz sanoo olevansa uudesta levystä enemmän innoissaan kuin mistään uudesta CC-levystä pitkään aikaan. Hän on toinen bändin alkuperäisjäsenistä basisti Alex Websterin lisäksi.

– En malta odottaa, että Torture julkaistaan! Alusta asti on tuntunut siltä, että biisit ovat todella murskaavia ja vahvoja, rumpali hehkuttaa.

Levyltä on jo lohkaistu nettiin Demented Aggression -biisi. Muista biisinnimistä mainittakoon As Deep as the Knife Will Go ja mainio Followed Home then Killed.

Mazurkiewicz tunnetaan niin sanotun cannibal blast -rumpukompin isänä. Se on ollut hänen tavaramerkkinsä alkuajoista saakka.

Cannibal Corpse otti kokonaisuudessaan The Bleedingin (1994) aikoihin entistä teknisemmän suunnan, kun sitä varhaisemmat levyt olivat suoraviivaisempia. Rumpali ei kuitenkaan ole koskaan ollut mikään tekniikkahirmu.

– Vilellä (1996) teimme jo aika hulluja juttuja. Pääsyy tähän oli Alex, joka opiskeli soittamista todella paljon ja vei koko homman ihan uudelle tasolle. Mutta minun soittoni ei ole koskaan ollut kovin teknistä. Meillä on hyvä tasapaino brutaaliuden ja teknisyyden välillä.

Webster julkaisi viime vuonna opetuskirjan ja cd:n, mutta Mazurkiewicz ei ole kiinnostunut pedagogin roolista.

– En ole niin hyvä soittaja, että minun kannattaisi opettaa ketään. En välttämättä tiedä aina itsekään, miten soitan tietyt jutut. Jotkut muut osaavat purkaa soittamisensa osiin, minä en.

Isompaa Cannibal Corpse -juttua luvassa Infernon numerossa #94 (ilm. 24.2.)!

Lisää luettavaa