Haastis: HIM-Linde kovassa seurassa

21.05.2011
Iommi, Gillan, Lord, Newsted, McBrain, Lindström
Kuva: HIMin kitaristi Mikko "Linde" Lindström pääsi hiljattain todella nimekkääseen yhteistyöhön. Tony Iommin ja Ian Gillanin kasaama hyväntekeväisyyssuperbändi Who Cares julkaisi toukokuun alussa sinkun, jolla Linde on mukana. Teksti: Vilho Rajala
Legendaarinen laulaja Ian Gillan ja vielä legendaarisempi kitaristi Tony Iommi ovat molemmat viettäneet paljon aikaa Armeniassa. Vuonna 1988 maata kolhi raju maanjäristys, ja jälleenrakennus on yhä kesken. Kun Iommi ja Gillan vierailivat maassa vuonna 2009, heissä syntyi halu auttaa. Tästä inspiraatiosta kumpusi kappale nimeltään Out of My Mind, jonka julkaisun tuotot käytetään Gyumrin kaupungin täysin tuhoutuneen musiikkikoulun jälleenrakentamiseen. Tony Iommi sattuu olemaan HIMistä ja Daniel Lioneyesta tutun Mikko "Linde" Lindströmin appiukko, joten Iommi pyysi myös Lindeä mukaan bändiin. Bändin muut jäsenet ovat Jon Lord, Nicko McBrain ja Jason Newsted. Jos nimet eivät ole tuttuja, asialle kannattaa tehdä nopeasti jotain. – Aika uskomatontahan se oli. Kun Tony pyysi mukaan, siihen ei voinut sanoa ei. Suhtaudun avoimesti kaikkeen hyväntekeväisyystoimintaan, ja tällaisessa ryhmässä sitäkin enemmän, Linde naurahtaa. Hän purkitti omat osuutensa Iommin kotistudiolla tuottajan kanssa kahdestaan. Iommin ohjeistus oli, että nauhoittele mitä lystäät. Lopputulos ilmeisesti kelpasi. – Ei siihen itse asiassa mennyt kuin pari tuntia. Gillan ja Iommi olivat projektista sen verran liekeissä, että Out of My Mindin ja b-puoli Holy Waterin lisäksi saattaa tulla lisääkin biisejä. Who Cares saatetaan myös nähdä elävänä lavalla. – Kaikenlaisesta on ollut puhetta, mutta puhettahan nyt on aina. Olen sen verran kuullut, että jotain keikkoja on tarkoitus tehdä, ja olen totta kai mielelläni mukana, jos näin tapahtuu. Mutta se ei ole mun päätös, Linde sanoo. Daniel Lioneye teki hiljattain kiertueen Jenkeissä Cradle of Filthin kanssa. Uusi levy on suunnitelmissa, mutta bändi etenee kuulemma nyt HIMin ehdoilla. HIM valmistelee uutta materiaalia ja on tällä hetkellä ilman levy-yhtiötä. – Mä en tarkkaan tiedä, mitä siellä tapahtuu, managerit hoitavat ne asiat. Mutta nykyään levy-yhtiöiden kanssa on niin hankalaa, että saa nähdä, miten me toteutetaan seuraava tuotos, tehdäänkö itse vai levy-yhtiön kanssa. Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa.

HIMin kitaristi Mikko ”Linde” Lindström pääsi hiljattain todella nimekkääseen yhteistyöhön. Tony Iommin ja Ian Gillanin kasaama hyväntekeväisyyssuperbändi Who Cares julkaisi toukokuun alussa sinkun, jolla Linde on mukana.

Teksti: Vilho Rajala

Legendaarinen laulaja Ian Gillan ja vielä legendaarisempi kitaristi Tony Iommi ovat molemmat viettäneet paljon aikaa Armeniassa. Vuonna 1988 maata kolhi raju maanjäristys, ja jälleenrakennus on yhä kesken.

Kun Iommi ja Gillan vierailivat maassa vuonna 2009, heissä syntyi halu auttaa. Tästä inspiraatiosta kumpusi kappale nimeltään Out of My Mind, jonka julkaisun tuotot käytetään Gyumrin kaupungin täysin tuhoutuneen musiikkikoulun jälleenrakentamiseen.

Tony Iommi sattuu olemaan HIMistä ja Daniel Lioneyesta tutun Mikko ”Linde” Lindströmin appiukko, joten Iommi pyysi myös Lindeä mukaan bändiin. Bändin muut jäsenet ovat Jon Lord, Nicko McBrain ja Jason Newsted. Jos nimet eivät ole tuttuja, asialle kannattaa tehdä nopeasti jotain.

– Aika uskomatontahan se oli. Kun Tony pyysi mukaan, siihen ei voinut sanoa ei. Suhtaudun avoimesti kaikkeen hyväntekeväisyystoimintaan, ja tällaisessa ryhmässä sitäkin enemmän, Linde naurahtaa.

Hän purkitti omat osuutensa Iommin kotistudiolla tuottajan kanssa kahdestaan. Iommin ohjeistus oli, että nauhoittele mitä lystäät. Lopputulos ilmeisesti kelpasi.

– Ei siihen itse asiassa mennyt kuin pari tuntia.

Gillan ja Iommi olivat projektista sen verran liekeissä, että Out of My Mindin ja b-puoli Holy Waterin lisäksi saattaa tulla lisääkin biisejä. Who Cares saatetaan myös nähdä elävänä lavalla.

– Kaikenlaisesta on ollut puhetta, mutta puhettahan nyt on aina. Olen sen verran kuullut, että jotain keikkoja on tarkoitus tehdä, ja olen totta kai mielelläni mukana, jos näin tapahtuu. Mutta se ei ole mun päätös, Linde sanoo.

Daniel Lioneye teki hiljattain kiertueen Jenkeissä Cradle of Filthin kanssa. Uusi levy on suunnitelmissa, mutta bändi etenee kuulemma nyt HIMin ehdoilla. HIM valmistelee uutta materiaalia ja on tällä hetkellä ilman levy-yhtiötä.

– Mä en tarkkaan tiedä, mitä siellä tapahtuu, managerit hoitavat ne asiat. Mutta nykyään levy-yhtiöiden kanssa on niin hankalaa, että saa nähdä, miten me toteutetaan seuraava tuotos, tehdäänkö itse vai levy-yhtiön kanssa. Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa.

Lisää luettavaa