Haastis: Metalheim Festival tulee taas

05.10.2011

Kaksi kaupunkia, kaksi iltaa, yksitoista bändiä. Metalheim Festival valloittaa lokakuun lopussa Helsingin Nosturin ja Oulun Teatrian. Ohjelmisto painottuu kotimaisiin nimiin, ja ulkomaanvieraat on valittu pistämättömän hyvällä maulla.

Teksti: Vilho Rajala www.metalheim.fi

Vuosi sitten Teemu Suominen kertoi Infernolle, että kahden illan ja neljän tapahtuman festivaali tuntui niin hölmöltä idealta, että sitä oli pakko kokeilla. Kokeilu kannatti, ja Suominen varasi tämän vuoden tapahtumapaikat heti viime vuoden festarin jälkeisellä viikolla. Metalheim Festival jyrää Nosturin ja Teatrian 28.10. – 29.10.

– Viime vuonna mentiin rimaa hipoen omillemme. Mutta onhan tässä puuhassa riskinsä. Toisaalta, ei näitä juttuja rahan takia tehdä, kuten varmaan suurin osa alalla työskentelevistä tietää. Se on vain kiva boonus siihen perään, että saa hyvän tapahtuman toteutumaan. Ja luulisi tällä line-upilla onnistuvan. Siis hyvän tapahtuman, kattellaan sitä rahaa sitten myöhemmin, heh. Nyt varmaan yhteistyökumppanit nirhaa mut, Suominen miettii.

Line-up on tosiaan kova. Metal Heim Festival ei luota ilmiselviin kassamagneetteihin, vaan yksinkertaisesti kiinnostaviin ja laadukkaisiin bändeihin.

Primordial (kuva), Tyr ja Audrey Horne edustavat ulkomaailmaa, Moonsorrow, A.R.G., Profane Omen, MyGrain, Hateform, Mors Subita, Black Crucifixion ja Ghoul Patrol Suomea. Näistä Mors Subita nähdään vain Oulussa ja Hateform vain Helsingissä.

Yksi peruutuskin ehti jo sattua. Kreikkalainen Dead Congregation ei päässytkään paikalle.

– Kyseessä oli, ironista kyllä, Dead Congregationin oma taloudellinen tilanne. Kun talous alkaa kaatua etelässä, sillä on näköjään suoria vaikutuksia täällä meillä, jopa raskaan musiikin raameissa. Mutta onnea toivon Kreikan ukoille verottajan kanssa, koitetaan ensi vuonna uudelleen, Suominen sanoo.

Vaikka esiintyjävalinnat ovat erinomaisia, Metalheim Festivalin logistinen haastavuus ja edulliset liput herättävät kysymyksiä. Eikö tässä nyt ole aika suuri takkiin ottamisen riski?

– Taloudellinen riskihän on aina olemassa, ilman sellaisia ei tuottojakaan voisi saada. Eli jokainen yritys on riski jossain määrin. Mutta siis jos nyt tasan nolla ihmistä ilmaantuu molempiin kaupunkeihin, niin ei multa koti onneksi lähde alta. Tämän sanottuani, vetoan kansaan: Ihmiset hei, jos ette tuu, mun 4-vuotias poika ei saa uutta Tuomas Veturia joululahjaksi!

Suominen ei pelkästään yritä vedota tunteisiin. Veturi on vakava asia, josta riippuu Metalheim Festivalin jatkuvuus.

– Jos siihen ei rahat riitä, on tapahtumakin sitten siinä.

Voita liput Metalheim Festivalille Infernon kilpailusta!

Lisää luettavaa