Haastis: Satanic Warmaster pudotettiin Hellfestiltä

04.02.2011
Festivaalin muut bändit painostivat Satanic Warmasterin pois ohjelmasta.
Kuva: Lappeenrantalainen black metal oli liian kova pala ranskalaiselle Hellfestille. Satanic Warmasterin keikka peruttiin omituisista syistä, jotka eivät edes liity yhtyeeseen millään tavalla. Teksti: Vilho Rajala www.myspace.com/opferblut Satanic Warmasterin ja Werewolf Recordsin päämies Werwolf julkaisi tammikuun lopussa tiedotteen, jossa kerrottiin, että Ranskan Clissonissa ensi kesäkuussa järjestettävä massiivinen Hellfest-festari oli tiputtanut Satanic Warmasterin ohjelmastaan pois. – Sanatarkasti sain seuraavan tiedoksiannon festivaalin organisaattorilta: ”some bands confirmed for hellfest are trying to do some pressure around your participation and we can not afford to lose some great bands”, Werwolf kertoo. Inferno otti yhteyttä myös festivaaliorganisaatioon selvittääkseen tilannetta, mutta Hellfest ei antanut asiasta minkäänlaista lausuntoa. Werwolfin mukaan festivaalia uhkailtiin jopa väkivaltaisilla yhteenotoilla siinä tapauksessa, että bändi olisi saanut soittaa. – Voisi kuvitella, että artistit ja faniryhmittymät, jotka suoraan uhkailevat väkivallalla olisivat ne, joiden mahdollisuus osallistua festivaalille tulisi estää. Tietoa siitä, mitkä yhtyeet olivat moisia tehokeinoja käyttäneet, ei annettu, vaikka suoraan kysyin mahdollisuutta dialogiin aiheesta, jolla mahdolliset epäselvyydet ja virhetulkinnat voitaisiin selvittää. Satanic Warmasterin asiasta julkaisema tiedote päättyy toteamukseen, että bändin ideologia on satanismi ja musiikkityyli black metal. Joka muuta väittää, on väärässä. Werwolfin mukaan väärinkäsitykset on yleensä kyetty oikomaan puhumalla. Hellfestin esiintyjälista sisältää melkoisen leikkauksen Ozzy Osbournen ja Judas Priestin kaltaisista jättinimistä kiinnostaviin marginaalibändeihin. Festarin myynti tuskin kärsii SW:n pudotuksesta. – Tosiasia, ja kaikkea muuta kuin yllätys tietysti on se, että raha ratkaisee tässäkin tapauksessa, ja nimekkäät ”taiteilijat” voivat oman kaksinaismoralisminsa nojalla tehdä mitä naurettavimpia tempauksia, Werwolf toteaa. Tällainen vastoinkäyminen ei Satanic Warmasteria pysäytä, päinvastoin. – Satanic Warmaster ei ole koskaan tehnyt kompromisseja tai nöyrtynyt minkään moraalisten tabujen edessä ja pitää yhtenä harvoista akteista maailmassa yllä sitä black metalin henkeä, joka on koko musiikkityylin tarkoitus ja elinehto. Vanha sanonta, että kaikki julkisuus on hyvästä pätee myös tässä tapauksessa. – Todennäköisesti olen kiitoksen velkaa niille tahoille, joiden ansiota Hellfestin esiintymisen peruuntuminen on, sillä kiinnostus Satanic Warmasteria kohtaan maailmanlaajuisesti on noussut eksponentiaalisesti.

Lappeenrantalainen black metal oli liian kova pala ranskalaiselle Hellfestille. Satanic Warmasterin keikka peruttiin omituisista syistä, jotka eivät edes liity yhtyeeseen millään tavalla.

Teksti: Vilho Rajala www.myspace.com/opferblut

Satanic Warmasterin ja Werewolf Recordsin päämies Werwolf julkaisi tammikuun lopussa tiedotteen, jossa kerrottiin, että Ranskan Clissonissa ensi kesäkuussa järjestettävä massiivinen Hellfest-festari oli tiputtanut Satanic Warmasterin ohjelmastaan pois.

– Sanatarkasti sain seuraavan tiedoksiannon festivaalin organisaattorilta: ”some bands confirmed for hellfest are trying to do some pressure around your participation and we can not afford to lose some great bands”, Werwolf kertoo.

Inferno otti yhteyttä myös festivaaliorganisaatioon selvittääkseen tilannetta, mutta Hellfest ei antanut asiasta minkäänlaista lausuntoa.

Werwolfin mukaan festivaalia uhkailtiin jopa väkivaltaisilla yhteenotoilla siinä tapauksessa, että bändi olisi saanut soittaa.

– Voisi kuvitella, että artistit ja faniryhmittymät, jotka suoraan uhkailevat väkivallalla olisivat ne, joiden mahdollisuus osallistua festivaalille tulisi estää. Tietoa siitä, mitkä yhtyeet olivat moisia tehokeinoja käyttäneet, ei annettu, vaikka suoraan kysyin mahdollisuutta dialogiin aiheesta, jolla mahdolliset epäselvyydet ja virhetulkinnat voitaisiin selvittää.

Satanic Warmasterin asiasta julkaisema tiedote päättyy toteamukseen, että bändin ideologia on satanismi ja musiikkityyli black metal. Joka muuta väittää, on väärässä. Werwolfin mukaan väärinkäsitykset on yleensä kyetty oikomaan puhumalla.

Hellfestin esiintyjälista sisältää melkoisen leikkauksen Ozzy Osbournen ja Judas Priestin kaltaisista jättinimistä kiinnostaviin marginaalibändeihin. Festarin myynti tuskin kärsii SW:n pudotuksesta.

– Tosiasia, ja kaikkea muuta kuin yllätys tietysti on se, että raha ratkaisee tässäkin tapauksessa, ja nimekkäät ”taiteilijat” voivat oman kaksinaismoralisminsa nojalla tehdä mitä naurettavimpia tempauksia, Werwolf toteaa.

Tällainen vastoinkäyminen ei Satanic Warmasteria pysäytä, päinvastoin.

– Satanic Warmaster ei ole koskaan tehnyt kompromisseja tai nöyrtynyt minkään moraalisten tabujen edessä ja pitää yhtenä harvoista akteista maailmassa yllä sitä black metalin henkeä, joka on koko musiikkityylin tarkoitus ja elinehto.

Vanha sanonta, että kaikki julkisuus on hyvästä pätee myös tässä tapauksessa.

– Todennäköisesti olen kiitoksen velkaa niille tahoille, joiden ansiota Hellfestin esiintymisen peruuntuminen on, sillä kiinnostus Satanic Warmasteria kohtaan maailmanlaajuisesti on noussut eksponentiaalisesti.

Lisää luettavaa