Haastis: Shear teki diilin Lifeforcelle

09.12.2011

Helsinkiläinen Shear on paiskonut tarttuvaa metalliaan jo vuodesta 2004 ja julkaisi kaksi vuotta sitten huomiota herättäneen In Solitude -EP:n. Nyt yhtyeen debyytti on valmis ja sen julkaisee Lifeforce Records.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Tage Rönnqvist www.shearofficial.com

Shear ei ehkä ole monelle ennestään tuttu nimi, mutta kun yhtyeestä löytyy muusikoita muun muassa Amoralista ja Eleniumista, homman nimi alkanee valjeta. Kosketinsoittaja Lari Sorvo kertoo, että Lifeforce-sopimuksen alkusanat lausuttiin loppukesästä.

– Päästiin nopeasti sopuun pääpiirteistä, ja loppuaika olikin sitten enemmän yksityiskohtien viilausta. Neuvottelimme myös muiden lafkojen kanssa, mutta päädyttiin siihen ratkaisuun että haluamme lähteä Lifeforcen kanssa yhteistyöhön.

Sorvon lisäksi bändiin kuuluvat kitaristit Mikael Grönroos ja Lauri Koskenniemi, rumpali Juhana Karlsson, basisti Eerik Purdon ja laulaja Alexa Leroux.

Kahden vuoden takainen In Solitude -ep on kerännyt runsaasti kehuja arvioissa. Sorvonkin mielestä se on vahva teos.

– Henkilökohtaisesti pidän tekelettä edelleenkin ihan hyvänä. Jälkikäteen tulee aina asioita mieleen, jotka olisi voinut tehdä paremmin tai erilailla, mutta ei tekeleessä mielestäni mitään vikaa ole. Tulevalle levyllehän on tulossa kaksi biisiä tuolta ep:ltä, joten kyllä me edelleenkin diggaillaan ep:n biiseistä.

Debyyttilevy ilmestyy ensi maaliskuussa. Se on masterointia vaille valmis.

– Tarttuvat melodiat yhdistettynä raskaampaan ja teknisempään riffittelyyn ovat levyn kantava teema. Tätä linjaa tarjoiltiin jo meidän ensimmäisellä ep:llä mutta levyllä oleva materiaali on kuitenkin selvästi ep:tä monipuolisempaa, Sorvo luonnehtii.

Bändi on pitänyt viime ajat pääosin keikkataukoa ja keskittynyt levyntekoon. Viime kesänä Shear nähtiin kuitenkin Saksan Summer Breezessä.

– Saksalainen festariyleisö on aivan mieletön. Jos musiikki uppoaa yleisöön niin se myös näkyy ulospäin. Menoa voisi kuvailla vähintäänkin aktiiviseksi, Sorvo kertoo.

Ensi vuoden keikat ovat kuulemma työn alla. Ainakin keväällä lienee luvassa runsaasti tilaisuuksia nähdä Shear livenä.

Lisää luettavaa