Haastis: Thaurorod toisen levyn kimppuun

30.03.2011
Muoto on muuttunut, mutta meininki vain paranee.
Kuva: Kokoonpano on muuttunut kahteen otteeseen puolen vuoden sisällä, mutta Thaurorod on intoa täynnä. Bändi alkaa purkittaa kakkoslevyään kesäkuussa. Basisti Pasi Tanskanen lupailee levystä monipuolista ja hittipotentiaalista. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Pauli Juppi www.thaurorod.com Vastikään Symphony X:n, Nevermoren, Psychotic Waltzin ja Mercenaryn kanssa Euroopan kiertänyt Thaurorod odottelee jo innoissaan kakkoslevyn äänityksiä. Debyytti Upon Haunted Battlefields ilmestyi viime syyskuussa, joten se on vielä tuore teos. Ongelma on vain se, että bändissä on vaihtunut sen jälkeen laulaja, ja kosketinsoittaja Vili Ollila liittyi vahvuuteen aivan äskettäin. – Debyytti on hyvä levy, me saavutettiin sillä se mitä lähdettiin hakemaan. Siellä on hyvä soundi ja näin pois päin. Nyt olisi vaan hyvä saada seuraava levy tehtyä mahdollisimman nopeasti, koska meillä ei ole yhtään levyä uuden laulajan kanssa, Pasi Tanskanen sanoo. Vanha laulaja Markku Kuikka vaihtui viime vuoden puolella italialaiseen Michele Luppiin. Kuikka lähti lokakuussa bändistä kesken kiertueen Pariisissa, ja Thaurorod joutui vetämään loppukiertueen tuuraaja Aleksi Parviaisen kanssa. – Kyllä me jo edellisen rundin aikana oltiin päätetty, että laulaja pitää vaihtaa, jos ei meininki kehity. Markku lauloi kyllä tosi hyvin, mutta kaikki show-juttu puuttui ihan täysin, ja se on kuitenkin aika olennainen juttu metallissa. Michele Luppi kiinnitettiin bändiin joulun alla. Häntä Tanskanen ylistää käsittämättömän hyväksi laulajaksi. – Hän on livenä pirun kova showmies ja aivan älytön laulaja. En ole ikinä kuullut mitään vastaavaa. Hän on myös tosi hyvä tyyppi ja monipuolinen kaveri, ja tulee osallistumaan toisen levyn tekoon laulumelodioista lähtien. Vili Ollila on hänkin rautainen ammattilainen. Nyt kokoonpano on jälleen "paras tähän mennessä". – Aina sitä kysytään, onko tämä nyt lopullinen kokoonpano. Toivottavasti! Nyt on ainakin vedetty yksi rundi Lupin kanssa ja se meni todella hyvin. Tien päällähän sen viimeistään aina näkee, toimiiko homma vai ei. Tulevaa levyä varten on demotettu 12 biisiä. Laulumelodiat uupuvat vielä, ja Lupin pitäisi alkaa äänitellä niitä aivan näillä näppäimillä. Kesäkuussa alkavat rumpuäänitykset. – Alustava aikataulu on se, että joskus lokakuussa olisi levy masteroitu, ja sen voisi sitten julkaista alkuvuodesta tai alkukeväästä, Tanskanen kertoo. Bändillä on levyntekovalmisteluiden ohessa myös keikkoja. Bändi esiintyy Suomessa pari kertaa toukokuulla ja vetää kesällä festareita. Nummirock on tällä hetkellä kalenterin ainoa suomalainen kesäjuhla. Thaurorodin toisesta levystä voi odottaa ainakin debyyttiä monipuolisempaa. – Ekalla levyllä biisit oli joko nopeita tai hitaita. Nyt haetaan vähän keskitempoakin mukaan. Paha sanoa vielä oikein mitään varmaa, kun laulumelodiat on niin olennainen osa biisejä. Sen voi sanoa, että me ollaan lähdetty tekemään kuulijan kannalta vähän helpompaa matskua. Yritetään saada sinne vähän enemmän hittiralleja sekaan.

Kokoonpano on muuttunut kahteen otteeseen puolen vuoden sisällä, mutta Thaurorod on intoa täynnä. Bändi alkaa purkittaa kakkoslevyään kesäkuussa. Basisti Pasi Tanskanen lupailee levystä monipuolista ja hittipotentiaalista.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Pauli Juppi www.thaurorod.com

Vastikään Symphony X:n, Nevermoren, Psychotic Waltzin ja Mercenaryn kanssa Euroopan kiertänyt Thaurorod odottelee jo innoissaan kakkoslevyn äänityksiä.

Debyytti Upon Haunted Battlefields ilmestyi viime syyskuussa, joten se on vielä tuore teos. Ongelma on vain se, että bändissä on vaihtunut sen jälkeen laulaja, ja kosketinsoittaja Vili Ollila liittyi vahvuuteen aivan äskettäin.

– Debyytti on hyvä levy, me saavutettiin sillä se mitä lähdettiin hakemaan. Siellä on hyvä soundi ja näin pois päin. Nyt olisi vaan hyvä saada seuraava levy tehtyä mahdollisimman nopeasti, koska meillä ei ole yhtään levyä uuden laulajan kanssa, Pasi Tanskanen sanoo.

Vanha laulaja Markku Kuikka vaihtui viime vuoden puolella italialaiseen Michele Luppiin. Kuikka lähti lokakuussa bändistä kesken kiertueen Pariisissa, ja Thaurorod joutui vetämään loppukiertueen tuuraaja Aleksi Parviaisen kanssa.

– Kyllä me jo edellisen rundin aikana oltiin päätetty, että laulaja pitää vaihtaa, jos ei meininki kehity. Markku lauloi kyllä tosi hyvin, mutta kaikki show-juttu puuttui ihan täysin, ja se on kuitenkin aika olennainen juttu metallissa.

Michele Luppi kiinnitettiin bändiin joulun alla. Häntä Tanskanen ylistää käsittämättömän hyväksi laulajaksi.

– Hän on livenä pirun kova showmies ja aivan älytön laulaja. En ole ikinä kuullut mitään vastaavaa. Hän on myös tosi hyvä tyyppi ja monipuolinen kaveri, ja tulee osallistumaan toisen levyn tekoon laulumelodioista lähtien.

Vili Ollila on hänkin rautainen ammattilainen. Nyt kokoonpano on jälleen ”paras tähän mennessä”.

– Aina sitä kysytään, onko tämä nyt lopullinen kokoonpano. Toivottavasti! Nyt on ainakin vedetty yksi rundi Lupin kanssa ja se meni todella hyvin. Tien päällähän sen viimeistään aina näkee, toimiiko homma vai ei.

Tulevaa levyä varten on demotettu 12 biisiä. Laulumelodiat uupuvat vielä, ja Lupin pitäisi alkaa äänitellä niitä aivan näillä näppäimillä. Kesäkuussa alkavat rumpuäänitykset.

– Alustava aikataulu on se, että joskus lokakuussa olisi levy masteroitu, ja sen voisi sitten julkaista alkuvuodesta tai alkukeväästä, Tanskanen kertoo.

Bändillä on levyntekovalmisteluiden ohessa myös keikkoja. Bändi esiintyy Suomessa pari kertaa toukokuulla ja vetää kesällä festareita. Nummirock on tällä hetkellä kalenterin ainoa suomalainen kesäjuhla.

Thaurorodin toisesta levystä voi odottaa ainakin debyyttiä monipuolisempaa.

– Ekalla levyllä biisit oli joko nopeita tai hitaita. Nyt haetaan vähän keskitempoakin mukaan. Paha sanoa vielä oikein mitään varmaa, kun laulumelodiat on niin olennainen osa biisejä. Sen voi sanoa, että me ollaan lähdetty tekemään kuulijan kannalta vähän helpompaa matskua. Yritetään saada sinne vähän enemmän hittiralleja sekaan.

Lisää luettavaa