Haastis: The Black Dahlia Murderilta rituaaleja ja mustaa magiaa

01.06.2011
Jenkkiryhmä julkaisee kesäkuussa bändin ensimmäisen teemalevyn.
Kuva: The Black Dahlia Murder ei hiiskunut uudesta levystään juuri mitään ennen kuin se oli valmis. Ritual julkaistaan kesäkuussa ja on bändin ensimmäinen teemalevy. Teksti: Vilho Rajala www.myspace.com/blackdahliamurder Detroitilainen äkäilyryhmä valmistautuu laulaja Trevor Strnadin mukaan tällä hetkellä globaaliin tuhoon. Bändi on lähdössä tien päälle, eikä ole tietoa, koska se palaa taas kotiin. – Tässä bändissä ei ole ihmisiä, jotka sanoisivat ei kiertämiselle, Strnad kuvailee. Suomen-keikkaa ei ole vielä kalenterissa, mutta eiköhän bändi tännekin ehdi. The Black Dahlia Murder on ollut koko uransa ajan todella aktiivinen. Uuden Ritual-levyn tekoon sillä oli enemmän aikaa kuin koskaan ennen, ja niinpä se tuli myös viettäneeksi tähän mennessä pisimmän jaksonsa kotona. Kun aikaa kerran oli, bändi halusi viedä tekemisensä uudelle tasolle. Teemalevyn tekeminen ei ollut aiemmin käynyt mielessä, mutta nyt se tuntui hyvältä ajatukselta. Laulaja mietti pitkään, millaisen teeman ympärille levyä rakentaisi. – Paljon tyhmiä ideoita... Teemmekö tulilevyn, jossa jokainen biisi kertoo tulesta? Vai teemmekö tulevaisuuslevyn, jolla on robottisoundeja ja jokainen biisi kertoo jonkun tulevaisuudenvision? Lopulta Strnad keksi Ritual-otsikon, ja konsepti alkoi hahmottua kuin itsestään. – Listasin paperille suuren määrän biisi-ideoita, joista valitsin parhaat. Keskityin lopulta mustaan magiaan. Levy tehtiin kaikessa hiljaisuudessa. Strnadin mukaan näin tehtiin siksi, että nykyään joka ikinen bändi jakaa koko luovan prosessinsa verkossa kaikille. The Black Dahlia Murder halusi ensin keskittyä levyynsä rauhassa ja julkaista tiedot siitä vasta sitten, kun kansitaidekin on valmis. Ritual-levyn musiikki on tuttua TBDM:ää, mutta mukana on myös klassisia elementtejä. – Olemme aina halunneet tehdä sellaista, ja onneksi se nyt vihdoin toteutui. Monilla vanhoilla melodisilla death metal -bändeillä oli jousisovituksia, joten on loogista, että mekin haluamme niitä. Juttu on julkaistu Infernon numerossa 5/2011 (#87).

The Black Dahlia Murder ei hiiskunut uudesta levystään juuri mitään ennen kuin se oli valmis. Ritual julkaistaan kesäkuussa ja on bändin ensimmäinen teemalevy.

Teksti: Vilho Rajala www.myspace.com/blackdahliamurder

Detroitilainen äkäilyryhmä valmistautuu laulaja Trevor Strnadin mukaan tällä hetkellä globaaliin tuhoon. Bändi on lähdössä tien päälle, eikä ole tietoa, koska se palaa taas kotiin.

– Tässä bändissä ei ole ihmisiä, jotka sanoisivat ei kiertämiselle, Strnad kuvailee.

Suomen-keikkaa ei ole vielä kalenterissa, mutta eiköhän bändi tännekin ehdi.

The Black Dahlia Murder on ollut koko uransa ajan todella aktiivinen. Uuden Ritual-levyn tekoon sillä oli enemmän aikaa kuin koskaan ennen, ja niinpä se tuli myös viettäneeksi tähän mennessä pisimmän jaksonsa kotona.

Kun aikaa kerran oli, bändi halusi viedä tekemisensä uudelle tasolle. Teemalevyn tekeminen ei ollut aiemmin käynyt mielessä, mutta nyt se tuntui hyvältä ajatukselta.

Laulaja mietti pitkään, millaisen teeman ympärille levyä rakentaisi.

– Paljon tyhmiä ideoita… Teemmekö tulilevyn, jossa jokainen biisi kertoo tulesta? Vai teemmekö tulevaisuuslevyn, jolla on robottisoundeja ja jokainen biisi kertoo jonkun tulevaisuudenvision?

Lopulta Strnad keksi Ritual-otsikon, ja konsepti alkoi hahmottua kuin itsestään.

– Listasin paperille suuren määrän biisi-ideoita, joista valitsin parhaat. Keskityin lopulta mustaan magiaan.

Levy tehtiin kaikessa hiljaisuudessa. Strnadin mukaan näin tehtiin siksi, että nykyään joka ikinen bändi jakaa koko luovan prosessinsa verkossa kaikille.

The Black Dahlia Murder halusi ensin keskittyä levyynsä rauhassa ja julkaista tiedot siitä vasta sitten, kun kansitaidekin on valmis.

Ritual-levyn musiikki on tuttua TBDM:ää, mutta mukana on myös klassisia elementtejä.

– Olemme aina halunneet tehdä sellaista, ja onneksi se nyt vihdoin toteutui. Monilla vanhoilla melodisilla death metal -bändeillä oli jousisovituksia, joten on loogista, että mekin haluamme niitä.

Juttu on julkaistu Infernon numerossa 5/2011 (#87).

Lisää luettavaa