Haastis: Trivium haluaa jättiläiseksi

28.06.2011
Katso uusi In Waves -video ja lue Corey Beaulieun mietteet!
Kuva: Jenkkiläisnelikko Trivium julkaisee elokuussa viidennen levynsä. Bändi on aina halunnut kasvaa klubibändistä areenaluokkaan, ja In Waves saattaa tehdä haaveista totta. Yhtye nähtäneen Suomessakin vielä tänä vuonna. Katso tuore In Waves -video tällä sivulla! Teksti: Vilho Rajala Kuva: Roadrunner www.trivium.org
Kitaristi Corey Beaulieu, kitaristilaulaja Matthew Heafy ja basisti Paolo Gregoletto ovat tahkonneet hämmästyttävän kiivasta tahtia aina vuoden 2005 Ascendancysta saakka. Rumpali Travis Smith vaihtui taannoin Nick Augustoon, mikä kuulemma vain paransi meininkiä. In Waves on tähän saakka yksinkertaisin ja iskevin Trivium-levy. Bändi lähti edeltäjä Shogunilla (2008) seilailemaan pitkien ja hankalien rakenteiden sekä teknisten haasteiden maailmaan. – Siellä on biisejä, joita ei ole kovin hauska soittaa livenä. Tällä levyllä halusimme mennä suoraan asiaan ja saada aikaan isoja koukkuja. Se on itse asiassa vaikeampaa kuin miljoonan nuotin soittaminen ja biisihirviöiden rakenteleminen, Corey Beaulieu sanoo. Samalla kun biisejä yksinkertaistettiin, niiden tekemiseen käytettiin valtavasti aikaa. Kaikki demotettiin moneen kertaan, arvioitiin kriittisesti, viilattiin ja höylättiin ennen studioon menoa. – Leikkasimme läskit pois ja keskityimme biiseihin. Ajattelimme, että emme tee musiikkia vain metallifaneille, vaan teemme hyviä biisejä, joista kuka tahansa voi tykätä. Yhtyeen taka-ajatus on yksinkertainen: se haluaa olla jättiläinen. Vaikka menestystä on tullut, bändi on kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Puheet ovat olleet kovat alusta saakka, nyt Triviumilta odotetaan tekoja. – Meillä on ollut jonkin verran menestystä joissain paikoissa, mutta haluamme olla globaalisti iso bändi. Haluamme soittaa areenakeikkoja. Tajusimme ennen tätä levyä, että nyt meidän on määriteltävä, mikä Trivium on. Olemme tehneet kaikenlaisia kokeiluja ja oppineet paljon. Nyt haluamme näyttää, millainen bändi olemme. On todennäköistä, että bändi saapuu keikalle Suomeen vielä tänä vuonna. Euroopan-kiertue on kuulemma 90-prosenttisesti sovittu ja osittain julkaistukin, mutta Skandinavia-päivämääriä ei saa vielä julkaista, kuten ei kiertuekaveriakaan. – Se on aika iso bändi, jonka kanssa keikkailemme paljon muutenkin. Ei taida olla vaikeaa arvata sitä, Beaulieu sanoo. Vihjeet johtavat erääseen länsinaapurin suuruuten. Isompaa Trivium-juttua luvassa Infernon numerossa 7/2011 (#89), ilm. 26.8.  

Jenkkiläisnelikko Trivium julkaisee elokuussa viidennen levynsä. Bändi on aina halunnut kasvaa klubibändistä areenaluokkaan, ja In Waves saattaa tehdä haaveista totta. Yhtye nähtäneen Suomessakin vielä tänä vuonna. Katso tuore In Waves -video tällä sivulla!

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Roadrunner www.trivium.org

Kitaristi Corey Beaulieu, kitaristilaulaja Matthew Heafy ja basisti Paolo Gregoletto ovat tahkonneet hämmästyttävän kiivasta tahtia aina vuoden 2005 Ascendancysta saakka. Rumpali Travis Smith vaihtui taannoin Nick Augustoon, mikä kuulemma vain paransi meininkiä.

In Waves on tähän saakka yksinkertaisin ja iskevin Trivium-levy. Bändi lähti edeltäjä Shogunilla (2008) seilailemaan pitkien ja hankalien rakenteiden sekä teknisten haasteiden maailmaan.

– Siellä on biisejä, joita ei ole kovin hauska soittaa livenä. Tällä levyllä halusimme mennä suoraan asiaan ja saada aikaan isoja koukkuja. Se on itse asiassa vaikeampaa kuin miljoonan nuotin soittaminen ja biisihirviöiden rakenteleminen, Corey Beaulieu sanoo.

Samalla kun biisejä yksinkertaistettiin, niiden tekemiseen käytettiin valtavasti aikaa. Kaikki demotettiin moneen kertaan, arvioitiin kriittisesti, viilattiin ja höylättiin ennen studioon menoa.

– Leikkasimme läskit pois ja keskityimme biiseihin. Ajattelimme, että emme tee musiikkia vain metallifaneille, vaan teemme hyviä biisejä, joista kuka tahansa voi tykätä.

Yhtyeen taka-ajatus on yksinkertainen: se haluaa olla jättiläinen. Vaikka menestystä on tullut, bändi on kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Puheet ovat olleet kovat alusta saakka, nyt Triviumilta odotetaan tekoja.

– Meillä on ollut jonkin verran menestystä joissain paikoissa, mutta haluamme olla globaalisti iso bändi. Haluamme soittaa areenakeikkoja. Tajusimme ennen tätä levyä, että nyt meidän on määriteltävä, mikä Trivium on. Olemme tehneet kaikenlaisia kokeiluja ja oppineet paljon. Nyt haluamme näyttää, millainen bändi olemme.

On todennäköistä, että bändi saapuu keikalle Suomeen vielä tänä vuonna. Euroopan-kiertue on kuulemma 90-prosenttisesti sovittu ja osittain julkaistukin, mutta Skandinavia-päivämääriä ei saa vielä julkaista, kuten ei kiertuekaveriakaan.

– Se on aika iso bändi, jonka kanssa keikkailemme paljon muutenkin. Ei taida olla vaikeaa arvata sitä, Beaulieu sanoo.

Vihjeet johtavat erääseen länsinaapurin suuruuten.

Isompaa Trivium-juttua luvassa Infernon numerossa 7/2011 (#89), ilm. 26.8.

 

Lisää luettavaa