Hevimusiikki auttaa käsittelemään kuolemanpelkoa ja kasvattaa itsetuntoa, todetaan tuoreessa tutkimuksessa

20.07.2016

Raskaan musiikin suurkuluttajalle ja faneille otsikon väittämä lienee itsestäänselvää, mutta nyt siitä on myös mustaa valkoisella.

Uudessa ihmisen pelkoja ja niiden hallintaa käsittelevässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, että raskas musiikki auttaa kuuntelijaa hyväksymään kuoleman välttämättömyytenä ja kasvattaa sitä kautta itsetuntoa. Tutkimuksen on julkaissut Amerikan psykologinen yhdistys (American Psychological Association).

Psykologit Julia Kneer ja Diana Rieger haastattelivat tutkimusta varten 30 henkeä Alankomaissa ja Saksassa. Haastateltavat jaettiin kahteen ryhmään, joista toiset kuuntelivat äänikirjaa ja toiset Slayer-klassikko Angel of Deathia tutkimuksen aikana.

”TMT:n (terror management theory) mukaan itsetunto ja kulttuuri muodostavat symbolisen puskurin, jonka avulla ihminen käsittelee kuolemanpelkoa. Heavy metal yhdistyy usein kuolemaan, mutta tyylin faneille ja alakulttuurin edustajille raskas musiikki on väylä pois masennuksesta ja kuolemaan liittyvistä ajatuksista”, Metallican The Memory Remains -kappaleesta nimensä napanneen tutkimuksen tiivistelmässä kerrotaan.

”Tutkimuksessa havaittiin, ettei heavy metalin kuuntelijalla ollut tarvetta itsetunnon nostamiseen tai kulttuurisen maailmannäkemyksen vahvistamiseen sen jälkeen, kun kuolema ja kuolevaisuus tuotiin esille. Metallimusiikki tekee siis kulttuurista hyvää, muodostaa osan sosiaalisesta identiteetistä ja toimii kulttuurisena puskurina kuolemaa käsiteltäessä.”

Joten ei muuta kuin Slayer soimaan ja turhat huolet ja murheet romukoppaan!

Lisää luettavaa