Inferno tarjoaa herkkuja progediggareille: uusi Sammal-ep kuunneltavissa!

10.02.2014

Sammal-debyyttipitkäsoitto näki päivänvalon viime vuonna Svartin toimesta. Yhtyeen nimeä kantava albumi maistui Infernon toimitukselle sen verran hyvin, että vaikkei musiikki raskainta laitaa edustakaan, kelpuutetaan suomiprogen taitajat sivuillemme ilomielin.

Seuraava Sammal-julkaisu on viiden kipaleen ep nimeltään No. 2, joka ilmestyy perjantaina 14. helmikuuta. Inferno tarjoaa lyhytjulkaisun kuunneltavaksi sen julkaisupäivään saakka. Soittimen alta löytyy kitaristin ja pääasiallisen säveltäjän Jura Salmen sekä urkuri Juhani Laineen kommentit biiseistä.

Vankina varisten

Jura: Kitarassa kanavoin jollain tasolla Jan Akkermania ja Richie Blackmorea. Tai parhaani yritin.

Juhani: Eloton MIDI-pohja heräsi henkiin treenikämpällä elävien soittajien panostuksen myötä. Demotettaessa kaikki elementit loksahtivat paikalleen hämmästyttävän nopeasti. Urkuja korostetaan enemmän rytmisoittimena kuin melodiasoittimena ja Lassen pumppaava bassokuvio tuo hitosti lisänostetta. Biisi esitettiin livenä ensimmäisen kerran Brinkkalan pihalla Turussa vuoden 2012 lopulla. Tuon maagisen keikan jälkeen solmimme Svartin kanssa levytyssopimuksen.

Peilin taikaa

Jura: Biisi on hyvin yksinkertainen, mutta soitapa livenä iskulleen oikein. Ei niin helppoa. Itsellä oli monta vuotta Aphrodite´s Childin alkuperäinen versio soittoäänenä puhelimessa.

Neito maan

Jura: Tämä on yksi harvoista duurissa menevistä biiseistä joita meillä on. Sävellyshetkellä mielessä pyörivät mm. Birth Controlin ja Moody Bluesin orkestraatiot ja hienojen stemmojen kanssa vedetyt kappaleet. Lopputuloksesta tulee mieleen humoristisesti ajatellen jopa Las Vegas aikojen Elvis ja Tom Jones. Myös The Allman Brothersia on selvästi kuunneltu, voi joku sanoa.

Tuuli kuljettaa

Jura: Kitaristina kunnianosoitus mm. Esa Pulliaiselle, Hasse Wallille ja Mike McCreadylle. Tykky-tykky-riffi taas on silkkaa ABBA:aa.

Tähdelle kuolemaan
Jura: Sävellyksenä hain tunnelmia Baddingin Tähdet tähdet -biisistä sekä Creamin tuotannosta.

Lisää luettavaa