Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Masterstroke-albumi!

Jaa Facebookissa
Masterstroke2012_02_300dpi

www.facebook.com/Masterstrokefinland

1. The Eye

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Jotenkin rupesi ottamaan päähän tuo joka-kodin viihdekeskus, eli televisio. Tai lähinnä sen tarjonta. Levyn seuraava biisi piti alunperin olla avaavana, mutta loppumetreillä tämä pomppasi kärkeen, kun selvisi, minkälaista pakettia ollaan tekemässä. Löysät pois, kipakka ralli heti kärkeen ja siitä se lähtee. Intro taisi olla viimeisimpiä juttuja mitä äänitettiin.

2. I Condemn You

Levyn paras biisi, jos minulta kysytään. Sanat onnistuivat hienosti (mielestäni). Hyvinkin henk.koht., pienillä koristeluilla toki, ja ehkä siksi on niitä harvoja omia kappaleita, joissa tulee joskus kylmiä väreitä. Hyvässä suhteessa menoa, melodiaa ja moodia (öh..). Tätä tehdessä tuntui kaikki onnistuvan ja ideoita riitti. Joistakin biiseistä tietää jo tekohetkellä, että ne vain toimivat.

3. Seed of Chaos

Markuksen sanat, joita vielä yhdessä hieman viilattiin. Olisikohan kyseessä huimausaineet? Biisiä tehdessä tehtiin aivan tietoinen päätös siitä, että kokeillaan tehdä aivan “perusbiisi”, dägä-dägä kitaraa kertsiin ja liiat kikkailut pois. Kah, käy se näinkin!

4. Broken

Janne laittaa koneen käyntiin ja vauhdilla mennään loppuun asti. Muiden jätkien mielestä synat “pelastivat” biisin. Tiedä häntä, mutta aivan vaivatonta se ei ollut, eikä myöskään laulujen tekeminen kohtuullisen kinkkisten sointupohjien takia. Yksi idea biisin sanoissa kertoo siitä, kuinka jotkut pukeutuvat/käyttäytyvät tietyllä tavalla erottuakseen joukosta tai.. suojellakseen itseään joltain, mutta tosiasiassa tekevät samoin kuin niin moni muukin. Sama uniformu päälle kuin muillakin.

Jaa mutta kappas, pitkät hiukset, mustaa päällä tänäänkin… Nonniin. “It’s all just a show..”

5. As We Crawl

Mikä meitä ihmisiä vaivaa? Nikoa harmittaa maapallon tila ja ihmisen tyhmyys. Luonto kyllä korjaa jälkensä tarvittaessa, mutta millä hinnalla ja voisiko vielä tehdä jotain? Keikoilla saa hännän heilumaan ja vauhtia päälle, hyvä draivi päällä! Keskellä biisiä pompööseistä pompöösein nostatus, levyn ehkä suorin hatunnosto itseltäni eräälle kreikkalaiselle herralle..

6. Reborn in Flames

Ainainen nillitys kun asiat on huonosti yms. alkoi kyllästyttämään, niin tehdäänpä sitten “tarinallinen” biisi! Tai no, ainakin jotain erilaista. Toinen Maailmansota, Tyynimeri, viimeiset hetket käsillä ja oikeastaan noi johtajatkaan ei oikein taida tietää mitä ne tekee, mutta hitto soikoon, jos on mentävä, niin mennään sitten kunnolla! Mukavaa eeppisyyttä saatiin tähän kappaleeseen. Edustaa näitä meidän biisejä, missä on kaksi erilaista kertsiä, mutta kun se nyt tuntuu toimivan näin, niin antaa mennä vain!

7. My Last Day

Toinen tarinallinen kappale. Sandaaleita, hiekkaa, verisiä miekkoja… Manowar? Ei sentäs! Tähän tuli hyvä tunnelma ja kulkee kuin tauti. Työnimenä Parasilija, kun tuo pääriffin tahditus on tuollainen sambaava. Kysykää Jannelta kertosäkeestä!

8. Before the End

Sanojen inspiraationa toimi suoraan lyhytelokuva La Jetée, harvinaista sinänsä. Hieman outo, mutta hieno kappale! Reborn in Flames oli ehdolla levyn viimeiseksi, mutta jotenkin tämä sinne löysi loppuviimein tiensä. Ehkä tuolla kappaleen upealla lopulla oli osuutensa asiaan, se kun jättää niin hyvän maun, että haluaa kuunnella levyn uudestaan!

Kuva: Masterstroke