Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Mörbid Vomit -ep!

13.08.2013

Reilun vuoden ikäinen lahtelaisbändi Mörbid Vomit julkaisee I Breathe Hell -nimisen ep:n maanantaina 19. elokuuta. Inferno tarjoaa koko black-mausteilla kuorrutetun death metal -ep:n ennakkokuunneltavaksi julkaisupäiväänsä asti.

Bonuksena soittimen alta löytyy samoissa sessioissa nauhoitettu Ghost-lainaviisu. Kitaristi-laulaja Ville Ryöti käy läpi ep:n kappale kappaleelta.

Engulfed by the Plague

Tätä rallia tuli pyöriteltyä sovitusten osalta ehkäpä eniten ja hyvä niin, sillä lopputuloksena biisi on mielestäni yksi MV:n parhaista. Sanoiltaan kappale eroaa perinteisemmästä Mörbid-lyriikasta siinä, että tässä lauletaan elävistä kuolleista. Alkupuolella lauleskellaan zombeilta piileskellessä ja loppupuolella taas ollaan muututtu zombiksi. Melko perushuttua mutta toimii.

”Now I’m fucked, the walls are breached. Slowly they approach for their feast.”

I Breathe Hell

Biisinä perinteisempää MV:tä, lyhyehkö ja intensiivinen biisi, jossa kuitenkin kerkeää sattumaan ja tapahtumaan. Sanat tulivat kuitenkin yllättävän helposti. Eräänä aamuna päässä vain kaikui I Breathe Hell. Lausahdus kuulostaa sen verran hyvältä, että pitihän se laittaa biisin nimeksi ja lopulta myös koko ep:n nimeksi. Teksteissä mennään raamatullisissa meiningeissä Jumalan ja Saatanan välisessä sodassa.

”The bringer of Storms, Lucifer, King of Hell. The destroyer of God and his bastard son.”

Fuck the Dead

Tämä biisi on melkein yhtä vanha kuin koko bändi, ja kappale onkin sävelletty jo ennen ensimmäisen demon sessioita. Tätä on myös soitettu jokaisella keikalla, mutta silti kuitenkin jätettiin tämä ekalta demolta pois. Jokin siinä vain oli väärin. Sovitin sitten laulut kokonaan uusiksi ja kappale alkoikin heti groovaamaan paremmin. Sanoituksissa murtaudutaan hautakammiohin ja harrastetaan seksiä ruumiiden kanssa. Perus keskiviikkoiltapäiväni.

”Another grave I assault, I tear her body open wide. What a sight this truly is, she’s been dead since 1995.”

Torture Ritual

Yksi parhaista! Tähän saatiin melodisesti mukaan sellaista mukavaa epätoivoa. Olen myös tosi tyytyväinen teksteihin. Kappaleessa mennään otsikonmukaisesti uhrauslinjalla, jossa hemmo uhraa kaapatut uhrinsa ”Hänelle” eli ilmeisesti Saatanalle. Lopulta hän riistää oman henkensä saavuttaakseen jonkin sortin uudelleen syntymisen.

”The altar drenched in blood and gore. Human debris on the floor, hundreds killed, still I need more.”

Prime Möver (Ghost coveri)

Minä ja Löndgren diggaamme Ghostista erittäin paljon. Prime Mover -biisi oli mielessä jo pitkään ennen tämän ep:n nauhoituksia. Päätimme sitten rykäistä kappaleen nauhalle ja lopputulos on juuri sellainen kuin kuvittelimmekin. Hyvin toimii Ghost myös death metaliksi käännettynä, kiitos loistavien riffien. ep:lle tämä biisi ei kuitenkaan päätynyt, koska emme lähteneet kyselemään mitään lupia saati odottelemaan luultavasti kieltävää vastausta muutaman kuukauden päähän.

Lisää luettavaa