Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Re-Armed-albumi!

07.01.2014

Re-Armed julkaisee toisen pitkäsoittonsa 10. tammikuuta. Rottendam-niminen selkäsauna on kuunneltavissa Infernon kotisivuilla tämän viikon ajan.

Keravalainen bändi on paahtanut grind- ja thrash-vaikutteista modernia deathia vuodesta 2001 ja kiertänyt muun muassa Chimairan, Cryptopsyn, Suffocationin ja Originin kanssa. Laita Rottendam soimaan alta löytyvästä soittimesta ja lue sen alta laulaja Jouni Matilaisen kommentit albumin kappaleista!

1. Dead Light District (Intro)
– Tällä raidalla johdatellaan kuulijaa kuvitteellisen paikan ytimeen tai keskustaan, missä kaikki on mätää ja päin peetä. Tähän haettiin sellaista visvaista ja odottavaa tunnelmaa, ja siinä onnistuttiinkin erittäin hyvin. Iso kiitos synasovituksista Samille.

2. Rottendam
– Levyn nimikkoraita ja sanaleikki. Rujompaa puoltamme esittelevä väkevä avaus levylle. Nimen lätylle ja biisille keksi entinen kitaristimme EP, joka vielä vaikutti levyllä. Innostuin henkilökohtaisesti asiasta aika pirusti ja ideat kansitaidettakin varten tupsahtivat mieleen saman tien. Biisin sanat käsittelevät johtoasemaansa väärinkäyttäviä henkilöitä. Nykyisessä taloustilanteessa isoissa korporaatioissa työskentelevät ihmiset voivat varmasti samaistua sanomaan helposti. ”99 vs. 1”.

3. Wracked
– Tässä veisussa käsitellään sitä kuinka ihmiset ”eivät voi” tai toisin sanoen eivät osaa päästää irti vanhoista tavoistaan, koska muutosta pelätään. Luonnollisesti tämähän aiheuttaa sen, että mikään ei ikinä muutu mihinkään suuntaan. Tällä ei pelkästään näpäytetä tiettyjä yksilöitä sormille, vaan sanoma on myös yhteiskunnallinen. Tämän kertsistä löytyy sellaista hyvää punkinräminää.

4. Hedonist
– Räväkkä biisi. On teknistä riffiä, ripaus punkia ja sahaavaa kitarointia. Biisin nimihän kertoo jo aika paljon sisällöstä, mutta kuulija tulkitkoon sen silti itse. Henkilökohtainen suosikkini.

5. SuperAnimal
– Tulipa nimettyä biisi tyhmästi, heh. No ei näitä tarvitse aina niin vakavasti ruotia kun enteriä painetaan. Vaihtoehtona taisi olla kyllä Manimal, mutta sellainenhan löytyy jo yhdeltä suomalaisyhtyeeltä. Sanotaanko näin, että ”sato on korjattu jo ajat sitten, mutta paskannetaan yhä sinne missä syödään” on teemana. Räyhäkäs biisi kaikin puolin.

6. Putos Muertos
– Kuolema määrää ja sitähän kukaan ei voi muuttaa. Elämän kiertokulusta kertova biisi. Kaivattiin melodisuutta takaisin, rytkettä unohtamatta, ja tästähän löytyy kumpaistakin.

7. Apocalypse Postponed
– Jenkkilästä uutisoitiin taannoin jonkin uskonlahkon tai hihhuleiden johtajasta, joka oli maailmanlopun paasauksella huijannut jengiltä rahaa aika sievoisen summan esitellen itsensä opetuslapsilleen messiaana. No, loppua ei tullutkaan silloin kun äijä oli lupaillut ja – yllätys, yllätys – tämä ukkohan katosi kuin pieru Saharaan huijaamiensa rahojen kanssa. Melodinen biisi, jonka lopussa on muuten aika läppä kirkkourkusysteemi.

8. Freakshow
– Jos yhdellä sanalla pitäisi kuvailla, niin ”outolintu” voisi kuvastaa tätä kipaletta parhaiten. Tommi sävelsi biisin studiossa liki kokonaan ja siitä tehtiin aika simppelillä kaavalla kulkeva. Poikkeaahan tämä aika paljon levyn muusta materiaalista. Kuten aiemmin tuli jossain mainittua, niin levitettiin skaalaa tällä levyllä – on runttausta ja herkempääkin puolta aiempaa enemmän. Vierailevana laulajana kertseissä on Nimetön-yhtyeen Inka. Biisin musiikkivideosta tehtiin hyvinkin provokatiivinen.

9. Exiled (Outro)
– Nyt on kuulijan sitten aika suksia… Outroraita, jossa on sellainen mukava hypnoottinen tunnelma. On Moogia ja niin edelleen.

Lisää luettavaa