Iron Maidenin Bruce Dickinson suomii maailmaa johtavia hulluja – ”He kaikki ovat jollain tavalla päästään vialla”

07.06.2017

Brittihevisuuruus Iron Maiden on juuri aloittanut Pohjois-Amerikan-kiertueen yhtyeen viimeisimmän The Book of Souls -albumin tiimoilta. Niinpä vanhojen klassikoiden lisäksi keikkasetti sisältääkin luonnollisesti runsaasti kyseisen, yhtyeen kuudennentoista pitkäsoiton kappaleita. Yksi näistä on levyn nimikkokappale, joka on saanut inspiraationsa muinaisesta Maya-kulttuurista. Viime sunnuntaisella Philadelphian-keikalla laulaja Bruce Dickinson piti ennen kappaletta varsin suorasanaisen puheen, jossa tämä vetää ikäviä yhtäläisyyksiä tuon kadonneen kulttuurin ja nykypäivän välillä.

”On uskomatonta, miten kaikki ne temppelit, pyramidit ja se kieli, jota kukaan ei tänä päivänäkään pysty kääntämään, vain katosivat. Miten ihmeessä niin pääsi käymään? Se muistuttaa tavallaan meitä, sillä me kuvittelemme asioiden pysyvän sellaisina kuin ne ovat”, Dickinson pohjustaa ennen täyslaidallista.

”Me kaikki tiedämme sen, että kaikki he, jotka tällä hetkellä ovat johtavassa asemassa – kaikki vitun hullut, jotka johtavat tätä maailmaa – he kaikki ovat jollain tavalla päästään vialla. Ja monilla heistä on pienet sormella pienillä nappuloilla, joiden avulla he voivat tuhota miljoonia ja miljoonia ihmisiä. Joten voi olla, että kaikki se turvallisuus ja rauha, jota kuvittelemme meillä olevan, katoaa joskus yhtä nopeasti kuin Mayat.”

”Muutaman tuhannen vuoden kuluttua joku kaivaa Liberty Bellin [Philadelphiassa sijaitseva Amerikan itsenäisyyden muistomerkki] maasta ja ihmettelee: ’Mitä vittua tapahtui? Miten vitussa he mokasivat kaiken?'”

Lisää luettavaa