”Joka kappaleella on oma identiteettinsä” – Satyricon-rumpali kuvailee tulevaa levyä monipuoliseksi

16.05.2017

Norjalainen black metal -veteraaniyhtye Satyricon julkaisee syyskuussa yhdeksännen pitkäsoittonsa. Rumpali Kjetil-Vidar ”Frost” Haraldstad käväisi Hatebreed-nokkamiehen juontaman The Jasta Show -podcastin vieraana ja kuvaili tulevaa levyä musiikillisesti monipuoliseksi.

– Tätä levyä on kypsytetty pitkään. Yritämme löytää joka kappaleesta sen ytimen ja sen vaatiman esitystavan. Emme ole puhuneet tästä bändin sisällä, mutta minä henkilökohtaisesti ajattelen, että joka kappaleella on oma vahva ja yksilöllinen identiteettinsä, oma elämänsä. Tällä levyllä yritämme todella puhaltaa näihin kahdeksaan kappaleeseen sen hengen, mitä ne edustavat”, Frost pohtii.

Frostin mukaan levy jatkaa jonkun verran samoja polkuja kuin bändin viimeisin, vuonna 2013 julkaistu bändin nimeä kantanut levykin. Rumpali sanoo tuon levyn avanneen monia ovia yhtyeelle.

– Siihen oli hyvä syy, miksi nimesimme sen bändin mukaan. Meistä tuntui, että Satyriconista tuli tuon levyn myötä valmiimpi bändi. Saimme tuotua mukaan sen dynamiikan, joka oli kenties jonkun aikaa kadoksissa ja meistä tuntui, että levy edusti juuri sitä, mistä Satyriconissa on kysymys. Kun nuo ovet saatiin auki, annoimme itsemme vaeltaa niiden takaa paljastuvissa huoneissa. Tämä levy on noiden löytöretkien tulos.

Napalm Records julkaisee toistaiseksi nimeä vailla olevan levyn 22. syyskuuta. Yhtye lähtee uuden levyn myötä myös kiertämään Eurooppaa levyn julkaisupäivästä alkaen aina lokakuun loppuun saakka.

https://soundcloud.com/jameyjasta/episode-236-frost-satyricon

Lisää luettavaa