Kappas, Kreatorin Millekin on ”lanaaja” – hehkuttaa haastattelussamme Lana Del Reytä

09.01.2017

Saksathrashin legenda Kreator julkaisee uuden, leirissämme ennakkoon perin mainioksi todetun Gods of Violence -albumin 27. tammikuuta. On ilo ja kunnia ilmoittaa, että bändi on samana päivänä ilmestyvän Infernon kannessa ja tätä myöten mittavan artikkelin aiheena.

Jutussamme Kreatorin johtaja Mille Petrozza kertoo Aki Nuopposelle monia mielenkiintoisia asioita bändinsä pitkän matkan varrelta. Yksi erityisesti hivelevä uutuustieto on Millen mieltymys törröhuulten välistä huokailtuun amerikkalaiseen popmusiikkiin.

– Arvostan eniten musiikkia, joka maalailee ihan omia maisemiaan, kun sulkee silmänsä sitä kuunnellessa. Mainittakoon tässä vaikkapa Lana Del Rey. Hänellä on upea tapa kirjoittaa visuaalista musiikkia, joka vie Ennio Morriconen, David Lynchin ja Angelo Badalamentin tapaisten soundtracksäveltäjien tavoin minut suoraan elokuvan keskelle, Mille kertoo ja jatkaa Kreator-musiikkiin johtavista inspiraationlähteistä:

– Löydän Kreatoriin kipinää kaikkialta, aina soundtrackeistä neofolkiin, goottirockista elektroniseen musiikkiin ja klassisesta punkkiin. On olemassa tietty mielentila, jonka voi löytää mistä tahansa musiikista genrestä riippumatta. Pian huomaakin koko tajuntansa pursuavan tunteita, jotka haluaa muuttaa taas uudeksi musiikiksi.

Gods of Violencen antiin päästään tutustumaan tuoreeltaan myös elävänä, kun Kreator saapuu Helsinkiin ja Tampereelle Sepultura, Aborted ja Soilwork seuraanaan. Keikkapäivät ovat seuraavat:

Pe 10.2.2017 Helsinki, Jäähalli, liput 47,50 €
La 11.2.2017 Tampere, Pakkahuone, liput 45 €

Lana Del Rey puolestaan esiintyy tulevan kesän Flow-festivaaleilla Helsingissä.

Lisää luettavaa