Kevät on auringoton – kuuntele Oceanwaken albumi ennakkoon

Kuuntele doomin ja post-metalin rajoja häivyttävä Sunless.

09.03.2015

Luvialainen Oceanwake julkaisee toisen albuminsa 13. maaliskuuta. Sunless yhdistelee doomia ja post-metalia jylhästi. Inferno tarjoaa neljästä pitkästä kappaleesta muodostuvan levyn kuunneltavaksi sen julkaisupäivään asti.

Basisti Jarkko Mäkelä kertoo kappaleista soittimen alapuolella. Moonsorrow’n kanssa hiljattain keikkaillut Oceanwake juhlistaa levyn julkaisua Porin Bar Kinossa 13. maaliskuuta.

The Lay of a Coming Storm

”Debyytin ensimmäinen kappale oli käytännössä viisiminuuttinen intro, jolla oli vielä oma intronsa. Nyt halusimme mennä suoraan asiaan. Raskaat iskut ilman alustusta, sitten suoraan säkeistöön ja vasta sen jälkeen rakentelemaan maalailevampia äänimaisemia. Aluksi kappale oli sekä pituutensa että asteittain kasvavan loppusoittonsa vuoksi vahvin ehdokas albumin päätösraidaksi. Voiton vei kaavoista poikkeava ajatus aloittaa levy mahdollisimman massiivisella ja musertavalla teoksella. Musertavuus korostuu myös tekstissä, jossa turvaisa satama osoittautuu pelkäksi kuvitelmaksi ja meren paino yllään minähahmo painuu syvyyksiin, lohduttomaan tyhjyyteen.”

”The Lay of a Coming Storm soitettiin ensimmäistä kertaa jo toisella keikallamme, vuoden 2012 syyskuussa. Kappaleen rakenne oli jo tuolloin valmis, mutta sovitus on rikastunut mukavasti ajan saatossa.”

Parhelion

”Raskaat doom-riffit sekä soljuva melodisempi ilmaisu tässäkin vastakkainaseteltuna. Erikoista sinänsä, että tämä ei ole ollut missään vaiheessa biiseistä koostaessa itseisarvo, vaan sävellykset ovat luonnostaan muodostuneet monimuotoisiksi.”

”Tunnelmasta toiseen siirtyminen saumattomasti on usein erittäin hankalaa. Nyt tuntui, että palaset loksahtelivat paikalleen välillä liiankin helposti. Toki joissain tapauksissa jouduttiin kokeilemaan useita erilaisia vaihtoehtoja, vaikka osat keskenään saattoivat olla samasta puusta veistettyjä.”

”Jonne (Järvelä, levyn tuottaja) lisäsi tämän biisin suvantokohtaan miksausvaiheessa kerrassaan upeat perkussiot, jotka meidän oli varsin helppo allekirjoittaa.”

Avanturine

”Albumin melodisin ja eräällä tavalla jopa toiveikas sävellys, vaikka onhan siellä myös selkeitä black metal -viittauksia havaittavissa. Joka tapauksessa vahva kontrasti sanoitukseen, joka jättää maailman taivaltamaan ikuiseen talveen.”

”Avanturine julkaistiin levy-yhtiömme ViciSolumin nettisivuilla Sunlessin ensimmäisenä näytteenä. Biisi on eräänlainen tiivistelmä kaikista levyltä löytyvistä tunnelmista ja kestoltaankin kohtuuden rajoissa. Eihän tästäkään kahdeksanminuuttisesta teoksesta mitään radiohittiä saisi edes lohduttomalla editoinnilla.”

Ephemeral

”Kahdesta täysin erilaisesta osiosta rakennettu paketti. Alkupuoli on tähän mennessä kolkointa ja aggressiivisinta Oceanwakea, kun taas loppupuolella siirrytään minimalistisen hypnoottisen kellunnan kautta tarkoituksenmukaisen mahtipontiseen finaaliin. Aivan kuten Sunlessin kappaleet yhteen nitova tarinakin päättyy viimeisiin toivon välähdyksiin ennen väistämätöntä loppua.”

Lisää luettavaa