Kikkailumetallipiireissä arvostettu Exivious lopettaa uransa – Muusikoiden touhut jatkuvat muissa merkeissä

15.12.2016

Kaksi kehuttua albumia julkaissut hollantilainen Exivious on ilmoittanut lopettavansa toiminnan. Mitään sen dramaattisempaa hommaan ei liity, vaan kyseessä on yksinkertaisesti mielenkiinnon siirtyminen toisiin kohteisiin.

”Rakkaat ystävät, olemme päättäneet hajottaa Exiviousin. Perustin bändin melko pian sen jälkeen kun aloitin kitaransoiton, ja yhtye on ollut siitä lähtien suuri osa elämääni. Exivious on kehittynyt musiikillisten mieltymyksiemme mukaan, aina alkuaikojen death metalista fuusiojazzahtavaan esikoiseen (Exivious, 2009) ja post-rockin inspiroimaan Liminaliin (2013), kitaristi Tymon Kruidenier kertoo tiedotteessa.

Perustin progressiivisen laulaja/lauluntekijäbändin Our Oceansin, jonka kanssa julkasimme viime vuonna levyn. Pestini yhtyeen laulajana on muuttanut minussa kaiken; se, miten näen itseni ja mihin tähtään muusikkona, on muuttunut täysin. Laulaminen mahdollistaa itseni toteuttamisen paremmin kuin kitara koskaan, joten päätin panostaa kaiken energiani Our Oceansiin.

Samaan aikaan myös muiden Exivious-jätkien mielenkiinto progressiiviseen kikkailumetalliin on hiipunut. Michel (Nienhuis, kitara) on tehnyt post-black-bändi Dodeachedronin kanssa toisen levyn ja Robin (Zielhorst, basso) on perustanut groovemetalliyhtyeen Onegodlessin, jonka rummuissa soittaa Yuma (van Eekelen).

Keskustelimme Exiviousin mahdollisesta tyylimuutoksesta, ja siitä, että lisäisimme mukaan laulua, mutta se ei tuntunut oikealta. Olisi ollut väärin tuottaa pettymys faneille, joten päätimme jatkaa uraamme muissa merkeissä. Kiitos kaikille rakkaudesta ja tuesta! Soitamme vielä hyvästiksi muutamia keikkoja ensi vuoden puolella.”

Tältä kuulosti Exiviousin taiturointi viimeiseksi jääneellä Liminalilla.

Lisää luettavaa