Killswitch Engagen ex-laulaja avautuu mielenterveysongelmistaan, itsemurha-aikeistaan ja bändistä eroamisestaan

07.07.2015

Killswitch Engagen entinen laulaja Howard Jones kertoi Jamey Jastan radio-ohjelmassa mielenterveysongelmistaan, jotka johtivat lähtöön bändistä. Ahdistuneisuushäiriöistä ja masennuksesta teinivuosistaan lähtien kärsinyt Jones ei pystynyt käsittelemään bändin saamaa suosiota.

”Olen kiitollinen siitä, että saavutin menestystä, mutta siitä tuli täydellinen taakka. Ihmiset tunnistivat minut ja huusivat nimeäni, joten en voinut mennä esimerkiksi ruokaostoksille, ostoskeskuksiin enkä elokuvateattereihin”, Jones kommentoi.

Jones kertoo nauttineensa undergroundin yhteisöllisyydestä, mutta kun bändi paisui nopeasti suureksi julkiseksi omaisuudeksi, se maksoi miltei hänen henkensä.

”On paljon ihmisiä, jotka osaavat käsitellä näitä asioita paremmin kuin minä. Tunsin oloni yksinäiseksi ja mielessäni pyöri hulluja asioita. Istuin vanhassa asunnossani pistooli kädessä ja olin valmis päättämään kaiken. Joku ystävistäni oli aavistanut mitä olin tekemässä ja soitti poliisit. He mursivat oven ja pysäyttivät minut viime hetkellä. Sanomattakin selvää, että päädyin viettämään aikaa psykiatrisessa sairaalassa.”

Jonesin taival Killswitch Engagen riveissä tuli tien päähän, kun bändi kokoontui suunnittelemaan Disarm the Descent -albumia (2013) kitaristi Adam Dutkiwiczin asunnolle.

”Kuuntelin kuinka kaikki kertoivat vuoronperään suunnitelmistaan ja ideoistaan. Sovimme, että tapaamme parin viikon ajan joka päivä samaan aikaan. Sanoin, että nähdään huomenna ja ajoin pois. En palannut, en soitellut. Parin viikon päästä juttelin heidän kanssaan ja muu bändi totesi, että heidän on jatkettava ilman minua. Minä yritin vielä sanoa, että pystyn tähän, mutta he tiesivät että en kykene. On kamalin asia maailmassa, kun joku asia jota rakastat, muuttuu vihasi kohteeksi.”

Nykyisin Devil You Know’ssa laulava Jones on ilmeisesti löytänyt musiikista jälleen iloa ja saanut elämästään kiinni. Devil You Know’n debyytti The Beauty of Destruction ilmestyi viime vuonna ja bändi saapuu konsertoimaan Helsingin jäähalliin 2. marraskuuta Five Finger Death Punchin ja Papa Roachin kanssa.

Lisää luettavaa