King Diamond antoi tilannepäivityksen livejulkaisusta ja uudesta albumista – ”Nyt tiedätte yhtä paljon kuin minä!”

13.10.2016

King Diamond kiersi Amerikoissa vuonna 2015 Abigail-albumin (1987) juhlakeikkojen merkeissä. Nähtiinpä tuo samainen teemakonsertti myös Suomessa viime kesänä. Jo tuolloin kerrottiin kameroiden pyörivän osalla keikoista ja livejulkaisun olevan tulossa joskus tulevaisuudessa.

Nyt kyseinen keikkataltiointiprojekti on ottanut useita askeleita eteenpäin, kertoo King Diamond tuoreessa Facebook-päivityksessään. Tosin julkaisuajankohtaa ei vieläkään ole tiedossa ja Diamond pahoittelee, että fanit joutuvat odottelemaan.

Andy LaRocque [kitaristi] ja ääniteknikkomme Pontus Norgren ovat nyt työstämässä Amerikan-kiertueelle äänitettyjä keikkoja. Andy kertoi yllättyneensä, miten hyvältä kaikki kuulostaa. Olen itse nähnyt raakaversion The Possession -kappaleesta ja voin kertoa, että se kuulosti ja näytti todella upealta!” King Diamond hehkuttaa.

”Projekti on vienyt enemmän aikaa, kuin luulimme, mutta nyt meillä on myös materiaalia kuluvan vuoden festivaalikeikoilta Euroopasta. Käymme myös sen läpi ja otamme sitä myös mukaan settiin. Julkaisupäivää minulla ei ole antaa, mutta voin luvata, että keskitymme nyt tähän projektiin täysipäiväisesti.”

LaRocque kertoi noin vuosi sitten yhtyeen valmistelevan myös uutta albumia. Diamond toteaakin ensi vuoden kuluvan pääasiassa uuden levyn säveltämisessä ja äänittämisessä, kunhan Abigail-livejulkaisu on saatu taputeltua.

”Yritämme mahduttaa ensi vuoteen myös pari festarikeikkaa, joissa soitamme Abigail-kiertueen settiä. Saatamme jopa käydä paikoissa, joissa emme ole käyneet miljoonaan vuoteen”, Diamond lupailee ja päättää tilannepäivityksensä:

”Nyt tiedätte yhtä paljon kuin minä!”

Lisää luettavaa