Kirk Hammett näkisi mielellään Metallican palaavan nopeampaan julkaisutahtiin – ei poissulje erikoisprojektien mahdollisuutta

Uusi sinfoniaorkesteri- tai coverlevy ei ole kitaristin mukaan täysin mahdoton ajatus.

09.06.2017

Metallican tuore albumi Hardwired… To Self-Destruct ei ole ehtinyt ikääntyä kuin vasta reilun puoli vuotta, kun osa faneista pohtii jo, milloin seuraava pitkäsoitto mahtaakaan ilmestyä. Hardwiredin ja sitä edeltäneen Death Magneticin välissä kun ehti vierähtää kahdeksan vuotta, joten osa pelkää joutuvansa odottelemaan seuraavaa kiekkoa aina pitkälle seuraavan vuosikymmenen puolelle.

105.7 The Point -radioaseman haastattelussa Kirk Hammett myöntää, että 90-luvun nopeampaan julkaisutahtiin olisi jälleen mukava päästä kiinni. Hammett ei myöskään poissulje S&M– tai Garage Inc. -tyylisten erikoisjulkaisujen mahdollisuutta.

”Emme ole tehneet mitään sellaista sitten LoadReloadGarage Days Re-RevisitedS&M-kauden, jolloin julkaisuja tuli nopeaan tahtiin. Siihen tilaan olisi mukava päästä jälleen. Vaikka me olimme silloin jatkuvasti tien päällä jonkun levyn tiimoilta, teimme siinä sivussa kaikenlaista, joka toi aina lisää mielenkiintoisia kappaleita ja muuttujia kulloinkin meneillään olevalle rundille. Esimerkiksi S&M:n vuoksi soitimmekin yhtäkkiä sinfoniaorkesterin kanssa, mikä oli aika erilaista. Olisi hienoa tehdä taas jotain vastaavaa”, Hammett muistelee.

Hammett kuitenkin muistuttaa Metallican olevan tässä vaiheessa uraa sen verran iso laiva, ettei sen vikkelä ohjastaminen käy ihan tuosta vain. Lisäksi Hardwired-levyn tiimoilta heitettävä maailmankiertue on vasta nyt päässyt kunnolla alkuun ja jatkuu pitkälle ensi vuoteen saakka; Suomeen yhtye saapuu toukokuussa 2018.

Lisää luettavaa