Kitaristin tilannepäivitys seuraavan Mastodon-albumin suhteen: studioon viimeistään marraskuussa

30.08.2016

Atlantalaisnelikko Mastodonin viimeisimmän albumin julkaisusta on tullut kohta kuluneeksi kolme vuotta, joten moni haikaileekin jo uuden materiaalin perään. Sekä basisti Troy Sanders että kitaristi Brent Hinds ovat sivuprojekteistaan huolimatta kertoneet Mastodonin olevan täydessä työmoodissa ja biisejä syntyvän vaivatta.

Kitaristi Bill Kelliher antoi tuoreen tilannepäivityksen viime viikonlopun Reading-festivaaleilla Mike James Rock Show’ssa. Parhaillaan Euroopan-kiertuetta lopetteleva yhtye palaa seuraavaksi jälleen sorvin ääreen ja suunnitelmissa on siirtyä studioon loka-marraskuun aikana. Ideoista ei ole pulaa ja ne halutaan saada taltioitua mahdollisimman tuoreena.

– Meillä on noin kaksitoista täysin valmista kappaletta, jotka minä ja Brann (Dailor, rummut) olemme tehneet lauluineen päivineen. Hän asuu lähes naapurissani, joten me sävellämme paljon yhdessä. Lisäksi minulla on toinen tusina kappaletta, joiden kanssa olen itsekseni omassa studiossani touhuillut. Kiertueen jälkeen kokoonnumme ja annamme biisit toistemme käsiin, hienosäädämme ja muokkaamme niistä seuraavan levymme, Kelliher kertoi suunnitelmista.

Brann Dailor kuvaili uutta materiaalia hiljattain Metal Hammerille ”päivitetyksi Mastodoniksi” ja kertoi halustaan viedä yhtyettä aiempaa progressiivisempaan suuntaan.

– Haluan leikkiä enemmän dynamiikalla ja tuoda biiseihin enemmän tilaa. Olla hieman kokeilevampi ja viedä homma sen pisteen yli, johon normaalisti jäisimme, Dailor tuumi.

Tämän kun yhdistää Hindsin väläyttämään mahdollisuuteen tuplalevystä, nousevat odotukset seuraavaa levyä kohtaan ihan uusiin sfääreihin. Jäämme seuraamaan albumin valmistumista mielenkiinnolla.

Lisää luettavaa