Kolumni II

26.11.2014

Oli hyvin lähellä, ettei tämä kolumni olisi toteutunut.

Olen nyt kirjoittanut Infernoon jo muutaman kolumnin ja alkanut pitää itseäni melko hyvänä kolumnien kirjoittajana. Tai no, en edes melko hyvänä vaan parhaana. Parhaana kirjoittajana, joka tässä lehdessä on koskaan sanoja peräkkäiseen järjestykseen laittanut. Pidän itseäni parhaana, koska hion tekstejäni viimeiseen pisteeseen asti, höylään ja viilaan viimeisetkin mahdolliset yksityiskohdat kasaan ilman apuja. Ja paremmin kuin kukaan muu on koskaan tehnyt. Edellisen kolumnini kirjoittamiseen meni lähes kahdeksan vuotta, koska se vaati hiomista ja tietokoneeni hajosi matkan varrella useamman kerran. Inferno ei kuitenkaan suostunut kustantamaan minulle uutta tietokonetta, neroudestani huolimatta, joten prosessi venyi. Lopulta julkaisin edellisen kolumnini vain puolikkaana ja ajattelin kutsua tätä, sen jatko-osaa, eeppisesti nimellä Kolumni II.

Mutta niin, mikä sitten meinasi estää tämän kolumnin toteutumisen? No kirjoitusympäristö, jossa jouduin tämän tekemään. Koska kirjoitan täydellisesti, minulle ei kelpaa mikä tahansa kuppilannurkka vaan ainoastaan oma paikka, jossa kirjoittaa. Mielellään sellainen, jossa on sauna. Ei niin, että sillä saunalla olisi mitään tekemistä lopputuloksen kanssa, mutta minä vain nyt haluan saunan. Sinne kirjoituspaikkaan. Jonka pitää olla oma.

Koska Inferno ei suostunut yhden kolumnin takia maksamaan minulle omaa kirjoituspaikkaa, avauduin asiasta sosiaalisessa mediassa. Haukuin Infernon, koska vaikka alkuperäisessä sopimuksessamme ei olekaan mainintaa omasta saunasta ja oikeastaan olen ylittänyt budjetit muutenkin, mielestäni Inferno ei nyt suostu ymmärtämään, että olen paras kirjoittaja, joka lehdellä on. Että enhän minä nyt voi tehdä töitä samalla tavalla kuin muut, että jossain kahvilassa istuisin ja tekstiä suoltaisin. Minä olen parempi, ansaitsisin itse asiassa oman kahvilankin. Inferno vastasi suunnilleen, että ”no joo, tällaisia ristiriitoja nyt tulee matkan varrella aina, mutta meillä on hyvä neuvotteluyhteys Suomisen kanssa”, samalla kun muut mediatalot nauroivat, että ei juma, millaisia kirjoittajia tuolla Infernon listoilla on.

Tulin siihen tulokseen, että vaikka Inferno on maksanut jo tästä kolumnista sovitusti, minä tarvitsen nyt kuitenkin lisää sen toteuttamiseen. Ajattelin, josko pyytäisin Infernon lukijoita maksamaan minulle ennakkoon vähän rahaa siitä lukunautinnosta, jonka heille tuotan. Koska olen nero. Keksin onneksi kysyä ennakkoon asiasta Facebookissa ja pyysin lukijoitani tykkäämään statuksestani nähdäkseni, kuinka moni on valmis avaamaan lompakonnyörejään tarjoamastani täydellisestä lukuelämyksestä. Tykkäyksiä tuli 47 000, ja se on absoluuttinen totuus maksuvalmiiden lukijoiden määrästä, koska kirjoitin vielä erikseen siihen statukseen, että ”älä tykkää tästä jos et aio maksaa”.

Juuri kun olin aloittamassa rahankeruuta Facebook-tykkääjiltäni sain yllättäen sähköpostia Sambian ex-presidentin leskeltä. Leskiparka oli varoissaan ja lupasi syystä tietämättömästä maksaa minulle kahdeksan miljoonaa euroa ja oman saunallisen kirjoitustilan miesvainaaltaan jääneistä varoista, jotka hänellä on tallessa brittiläisen pankin tilillä. Minun piti ainoastaan maksaa 300 000 euron siirtomaksu, jotta jäädytetyt varat vapautetaan tililleni.

Mikä onnenpotku! Ja miten voikaan tällainen osua juuri minulle! Kerrankin! Koska rahaa yllättäen siunaantui kuin tyhjästä, päätin olla kiltti lukijoitani kohtaan ja julkaista tämän kolumnin nyt sitten kuitenkin Infernossa sopimuksemme mukaisesti, tietäen, että pääsen laatimaan seuraavaa tekstiäni onneksi jo omaan saunalliseen kirjoitustilaani. Ei pitäisi mennä kauaa, ne rahat ovat kuulemma jo matkalla, niin luki afrikkalaisen asianajajan viestissä, jonka sain maksettuani sen kolmensadantonnin ennakon. Kun sauna ja oma kirjoituskahvila on rakennettu ja jos rahaa jää yli, ajattelin perustaa Hämeenlinnaan autokaupan.

– Teemu Suominen
Kirjoittaja aikoo olla isona radiojuontaja-promoottori-agentti-manageri-kirjailija-musiikkiammattilainen. Tai ainakin joku näistä.

Lisää luettavaa