Konemetallifestari Findustry juhlii kolmevuotista taivaltaan – mainos oli Facebookille liikaa

12.08.2014

Kolmen vuoden ikäinen industrialmetallifestivaali Findustry järjestetään syyskuun alussa. Paikaksi on tällä kertaa valikoitunut Helsingin Bar Bäkkäri, ja bileet jatkuvat läpi syyskuun ensimmäisen viikonlopun. Lavalla nähdään yhdeksän tyylisuunnan kärkibändiä Suomesta ja Virosta, sekä useampi DJ.

Findustryn taholta kerrotaan, että tapahtuman mainoskampanja ei ole mennyt aivan putkeen, sillä Facebookille lähetetty mainos tuli bumerangina takaisin. Perusteluissa todettiin mainoksen rikkovan Facebookin mainostussääntöjä kuvalla, joka on ”pelottava, verinen tai sensaatiohakuinen ja synnyttää negatiivisen reaktion”.

”Emme ole tästä lainkaan loukkaantuneita, pikemminkin otettuja. Kuva ei mielestämme ole kovin hirveä, mutta on hienoa, että maailmassa on vielä moraalisia ihmisiä.” Elektrik Productsilta todetaan.

”Jouduimme itse asiassa tekemään mainoksen vielä kerran uusiksi, sillä vaihdettuamme kuvan mainososasto kiinnitti huomiota tekstin ’Banging that head and shaking that ass’ kieltämättä varsin banaaliin kielenkäyttöön, ja kielsi senkin. Kolmannella kerralla homma meni läpi, mutta siitä oli jäljellä oikeastaan enää logo ja hyvin informatiivinen teollisuuden tilannekatsaus.”

”Haluamme korostaa, että Facebook toimi tässä nähdäksemme täysin oikein noudattaen tinkimättä omia ihanteitaan. Meillä on Findustryssä tietty omat eettis-esteettiset koodistomme, mutta rehellisyyden nimissä on todettava ettei niissä ole juuri kehumista. Moraalisesti suoraselkäisten yksilöiden tulisikin välttää Bäkkäriä Findustryn aikana kuin ruttoa.”

Perjantai 05.09.:
Erilaz
Älymystö
Diablerie
Evestus (Viro)
Blastromen

Lauantai 06.09.:
Black Light Discipline
Freakangel (Viro)
The Phycisist
Kilt

DJ-set: aQi (Hellfire club), Kryotechnik (Rauschenmaschine), Freak (Findustry), AFRO! (Findustry)

Lisää luettavaa