Korpiklaani ammentaa noituudesta – Uusi levy on julkaisua vaille valmis

Miehistöään uudistanut Korpiklaani palaa jälleen kentälle.

31.01.2015

Kahdeksan kokopitkää albumia julkaissut pelimannimetalliretkue Korpiklaani on uusinut levydiilinsä tutun Nuclear Blast -levy-yhtiön kanssa, ja julkaisee uuden levyn Noidan toukokuussa 2015.

Levy esittelee bändin uuden haitaristin Sami Perttulan, joka on osallistunut erittäin aktiivisesti uusien kappaleiden sovitustyöhön.

Basisti Jarkko Aaltonen kommentoi tulevaa levyä:

”Noita tarkoittaa perinteisessä suomalaisessa merkityksessään varsin eri asiaa, kuin mihin se nykyyään liitetään. Noita on henkilö, jolla on muita laajempi tieto ja ymmärrys luonnosta, ja jolla uskottiin muinoin olevan yliluonnollisia kykyjä. Näitä henkilöitä kutsuttiin myös tietäjiksi, koska heillä oli muita enemmän tietoa maailmasta.

Pohjois-Amerikan poppamiehet, kuten myös kaikki muut alkuperäiskansojen shamaanit ovat hyvin samanlaisia. Suomalainen Noita on Pohjois-Amerikan virkaveljiensä tavoin kansanparantaja, jonka puoleen ihmiset kääntyivät sairauksineen. He olivat hyvin arvostettuja yhteiskunnan jäseniä, ja sana sai negatiivisen kaiun vasta kristinuskon saapumisen myötä, kun kirkko piti kansanparantajia ja luonnonuskontoja kilpailijoinaan.

Jopa Suomessa sorruttiin ajoittain noitavainoihin. Joka tapauksessa, suurin osa sanaa vieraille kielille kääntävä saa helposti väärän kuvan, ja yhdistää noidan mustaan magiaan ja paholaiseen vaikka kyseessä on enemmänkin shamaani kuin taikoja tekevä pahansuopa taikuri.”

Sami Perttula jatkaa:

”Aikaisemmat Korpiklaani-albumit on soitettu pianohaitarilla, mutta minä käytän Suomessa muutenkin yleisempää näppäinharmonikkaa. Sovituksissa voi kuulla enemmän harmonioita ja folk-elementtejä yhdistettynä voimasointuihin kuin ennen. Se nostaa musiikkimme tunnelmaa vielä entisestään.”

Edellisen levynsä Manalan vuonna 2012 julkaistu Korpiklaani nähdään seuraavan kerran Suomen lavoilla juhannuksena Nummirockissa.

Lisää luettavaa