”Kosminen nyrkki hatunkantotelineeseen” – ennakkokuuntelussa uusi Jupi7er-albumi!

26.01.2015

Jupi7er julkaisee perjantaina 30. tammikuuta toisen pitkäsoittonsa. Galileo-niminen albumi on kuunneltavissa Infernon sivuilla julkaisuunsa asti.

Kosmis-progressiivista metallipunkkia soittavan yhtyeen laulaja Callisto kertoo kappaleista mielenkiintoisia tarinoita soittimen alapuolella. Paina play-nappulaa ja lähde avaruusmatkalle tamperelaisten kanssa!

Ihminen
”Melko varhaisessa vaiheessa levyn tekoprosessia syntynyt kappale, ollen heti selkeä avausraita. Kosminen nyrkki hatunkantotelineeseen. Teksti kertoo siitä, kuinka ihmisessä piilevä potentiaali on valjastettavissa vailla rajoja. Kuitenkin itsekkyyttä raikkaasti promotoiva yhteiskuntamme johtaa Ihmistä kuistille. On aika nostaa kasvosi!”

Ajan henki
”Ensimmäinen sävellys Galileo-albumille vuodelta 2011. Koin ensimmäisen säkeen ja kertosäkeen kirjoitettuani, että asiani oli sanottu. Soitin ystävälleni Jujulle ja kysyin, että kiinnostaisiko raapustaa tähän jotain päräyttävää. Häntä kiinnosti, ja niin kuin kuuluu, kynänsä on terävä. Maailma on äärettömässä (sanan varsinaisessa merkityksessä) velassa jollekin taholle. Raha ohjaa yhteiskuntaamme, ja kun tarkastelemme planeettamme tilaa, on hyvin selvää, etteivät rahamestarit ole kauhean positiivisella mielellä liikenteessä. Orjuus on kova sana, mutta äärimmäisen kuvaava.”

Galileo
”Nimikkoraita. Tarina pelottomasta alkemistista kirkonmiesten vainotessa toisinajattelijoita. Universumi on Luojan ihme ja se pysyköön sellaisena, ilmoitti Paavi Galileolle aikanaan ja pisti miehen kotiarestiin. Toisin sanoen ÄLKÄÄ AJATELKO!”

Galaksit
”Laulu, jossa puhutaan tietyllä tavalla hyvin suoraan, vaikkei ehkä siltä kuulosta. Maailmankaikkeus on ihmeitä täynnä. Hiljattain Intian Mars-ohjelman budjetti oli noin 70 miljoonaa dollaria. Uusimman Captain America -elokuvan budjetti oli noin 300 miljoonaa dollaria. Pornohan on vielä suurempi teollisuus kuin Hollywood. Jos vaikka persepanoon kohdennettu budjetti laitettaisiin maailmankaikkeuden tutkimiseen, voisi yhteiskuntamme olla hyvin erilainen.”

Sielun veli
”Itsensä tutkiminen on mielestäni hyvin suositeltavaa. Meillä kaikilla on pelkoja, ja niin kuin tiedämme pelko ei poistu, ennen kuin kohtaamme sen silmästä silmään. On mielestäni viisasta pyrkiä tilanteeseen, jossa olet sinut menneisyytesi kanssa, etkä pelkää tulevaa. Se vaatii luonnollisesti rohkeutta ja päättäväisyyttä. Me käytiin demovaiheessa neuvotteluja Stupidon kanssa. Berglundin Joose sanoi, että tämä on hänen suosikki. Se sanoi meidän musasta ylipäätään, että tämä on kuin joku kirjailija/runoilija/muusikko, jonka nimeä en tunnistanut, olisi vetänyt vääriä sieniä. Ja että tämä joko lähtee ihan vitusti, tai että tätä teidän kamaa ei tajua kukaan. Terveisiä!”

Sielun sisko
”Bassolla sävelletty kappale, kertoen sekä dualistisesta, että universaalista rakkaudesta. Semmoista Panteran versio Planet Caravanista meets Type O Positive.”

Elementit
”Uudempaa tuotantoa. Alkemia osio antaa jossain määrin osviittaa tulevalle Jupi7er-materiaalille. Tyrniä riffittelyä ja kertosäkeessä niinsanottu ”kebab -komppi”. Ei voi muuta kuin toimia. Ei tultu säästä puhumaan!”

Vaeltaja
”Henkilökohtaisesti jonkinlainen albumin pääteos. Aloitin orkesteriurani black metal -rumpalina yhtyeessä Massacre of Darkness ollessani 14-vuotias. Kotikyläni kristillinen joukko-osasto hyökkäsi meitä vastaan tekaistuilla syytöksillä haudan käännöstä sun muuta. Se harmitti. Juuret kuuluu. Sovitus onnistui hienosti mielestäni varsinkin tässä kappaleessa. Ja muissakin. ”

Pyhän tulen valtiaat
”Täydellinen päätösraita albumille. Ehkä myös progressiivisin tällä kertaa. Mikäli en muistanut kertoa, on potentiaalimme ääretön. Sanoohan sen laulukin! Säkeistöjen soitto- ja lauluosuuksia tarvitsi harjoitella oikein toden teolla. Albumi on kokonaisuudessaan itsemme tekemä masterointia lukuun ottamatta. Olemme siitä hyvin ylpeitä. Nähdään konserteissa ja ei muuta kuin levykauppaan! ZAP!”

Lisää luettavaa