Kotisohvalta keskelle Wackenin mutavelliä – festaritunnelmaa haisteleva virtuaalitodellisuusdokumentti tulossa

23.03.2017

Oletko aina haaveillut matkasta Saksan Wacken Open Airiin, mutta jostain syystä reissu on jäänyt vain pelkäksi ajatukseksi? Pian voit päästä haistelemaan festaritunnelmaa entistä lähemmin – jos siis omistat virtuaalilasit.

Raskaaseen musiikkiin erikoistunut tuotantoyhtiö Banger Films (mm. Metal Evolution, Iron Maiden: Flight 666, Rush: Beyond the Lighted Stage) nimittäin tuo maailmaan ensimmäisen interaktiivisen, 360 astetta pyörivän virtuaalitodellisuusdokumentin, jonka aiheena on Wacken Open Air. Welcome to Wacken -dokumentissa seurataan festivaalin tapahtumia ja tunnelmaa viiden eri fanin vinkkelistä. Elokuva huipentuu Arch Enemyn konserttiin, jota päästään seuraamaan lavalta käsin.

”Olemme aina halunneet tehdä Wackeniin liittyen jotain erikoista siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa vierailimme siellä ensimmäistä elokuvaamme Metal: A Headbanger’s Journey -varten. Tulimme siihen tulokseen, että paras tapa saada edes osa sitä tunnelmaa talteen on tehdä elokuva virtuaalitodellisuusmuotoon. Sen lähemmäs Wackenin mutaa ei voi päästä festareille menemättä!” kommentoi ohjaaja Sam Dunn.

Welcome to Wacken saa maailmanensi-iltansa Torontossa huhti-toukokuun taitteessa Hot Docs -elokuvafestivaaleilla, jonka jälkeen se julkaistaan suurimmissa VR-palveluissa.

Lisää luettavaa