Lars Ulrich: empatia ei kuulunut Metallican sanavarastoon kahteen vuosikymmeneen

11.10.2016

Lars Ulrich käväisi vieraana norjalais-ruotsalaista tuotantoa olevassa Skavlan-talk show’ssa. Ulrich keskusteli tanskalaisista juuristaan, lapsuudenkodistaan ja totta kai Metallicasta.

Ulrichilta udellaan muun muassa, miten Metallican jäsenet kestävät toisiaan kaikkien näiden 35 vuoden jälkeenkin. Tanskalaisrumpali toteaa yhteisen sävelen löytymisen olleen vaikeaa, mutta he ovat hiljattain oppineet keskustelemaan asioista ja ymmärtämään toisiaan.

”Pahin vaihe oli joskus viisitoista vuotta sitten, joka on hyvin dokumentoitu Some Kind of Monster -pätkässä. 20 vuoden jälkeen tajusimme, ettemme olleet koskaan oikeasti puhuneet toisillemme asioista, mitä mieltä olemme ja mitä me oikeasti tunnemme. Liikuimme niin nopeassa tahdissa eteenpäin, ettemme koskaan hidastaneet ja mitanneet lämpöä, tarkastelleet toistemme vointia”, Ulrich sanoo.

”Kun Jason [Newsted] lähti, dominoefekti käynnistyi ja tapahtui kaikkea outoa. Kahden vuoden ajan olimme heikoilla jäillä ja kävimme läpi erinäisiä ongelmia. Sen jälkeen kaikki on ollut kuitenkin hyvin. Saimme apua herrasmieheltä nimeltään Phil, jota voi kutsua psykiatriksi tai miksi lie ryhmähengen järjestäjäksi. Siitä on nyt kymmenen, kaksitoista vuotta ja kaikki on nyt hyvin. Puhumme toisillemme, olemme kohteliaita, tiedostamme toistemme ärsytyskynnykset.”

”Vei lähes kolmekymmentä vuotta oppia kuuntelemaan toisiamme. Empatia ei kuulunut sanavarastoomme kahteen ensimmäiseen vuosikymmeneen, mutta nyt se on iso osa kanssakäymistämme. Välillämme on nyt enemmän luottamusta. Tajusimme, että todella tarvitsemme toisiamme. Metallica on parempi kollektiivina, kuin kourallisena itsenäisiä, putkiaivoisia tyyppejä.”

Metallica julkaisee uuden albuminsa Hardwired… To Self-Destruct 18. marraskuuta. Lars Ulrichin talk show -esiintyminen on puolestaan katsottavissa kokonaisuudessaan alla.

Lisää luettavaa