Lars Ulrich erottamishuhuista: Kaikkien kanssa on ollut vaikeita aikoja

05.07.2016

Metallica-kitaristi Kirk Hammett kertoi radiohaastattelussa viime marraskuussa, että Lars Ulrich oli vaarassa saada potkut bändistä 80-luvun puolivälissä. Hammett ei muistanut mitään erityistä syytä miksi hän, James Hetfield ja Cliff Burton olisivat näin suunnitelleet, mutta kolmikko oli tuohon aikaan kuulemma ”vihainen” ja ”tyytymätön” tanskalaisrumpaliin.

Metal Forces -lehti haastatteli Ulrichia ja kysyi tältä, oliko hän koskaan tietoinen muiden aikeista ennen Hammettin haastattelua.

– En ollut. Mutta sen voin kertoa, että kaikkien bändin jäsenten kanssa on ollut vaikeita aikoja vuosien varrella, Ulrich sanoo.

– Niin tapahtuu väistämättä, kun meidän kaltaiset ihmiset ovat olleet yhdessä niin pitkään kuin me olemme nyt olleet, 35 vuotta. On ollut hetkiä, jolloin vaikkapa Kirk on vain niin sanotusti ajelehtinut mukana, samoin Hetfieldillä ja myös minulla. Joten on paljon mahdollista, että he ovat joskus pohtineet asiaa.

Huhumylly alkoi pyöriä kunnolla Anthraxin Scott Ianin julkaistua muistelmansa 2014. Kirjassaan Ian kertoo kuulleensa Hetfieldin, Hammettin ja Burtonin pohtineen Ulrichin erottamista Anthraxin kiertäessä Metallican kanssa vuonna 1986, juuri ennen bussionnettomuutta, jossa Burton kuoli.

– Ian varmasti tietää asioita, joita minä en, mutta se on minusta ok. Mutta tosiaan itse en ole koskaan ollut tällaisesta tietoinen, Ulrich toteaa.

Ulrich sanoo, ettei ole keskustellut Hammettin kanssa kyseisestä asiasta tai haastattelusta, jossa Hammett nämä huhut vahvistaa. Ulrich toteaa, ettei ylipäänsä seuraa ja lue haastatteluja.

– En minä seuraa, mitä Mustaine sanoo tämän viikon Kerrang!-lehdessä tai mitä mieltä Bruce Dickinson on mistäkin ja sitä rataa. En toki voi välttyä kaikelta ja olla huomaamatta otsikoita, että Hammett on sanonut sitä tai joku muu on sanonut tätä. Kyllä otsikot ennemmin tai myöhemmin minut tavoittaa, mutta en varta vasten lue ja seuraa asioita sen enempää.

Lisää luettavaa