Lars Ulrich esittelee järkälemäistä Master of Puppets -opusta – Back to the Front -kirja julkaistaan syyskuussa

28.07.2016

Kerroimme joulukuussa Metallican ja kirjailija Matt Taylorin työstävän Back to the Front -nimistä kirjaa, josta selviää lähes kaikki, mitä olet aina halunnut tietää Master of Puppets -klassikkoalbumista ja sitä seuranneesta Damage Inc. -kiertueesta. Nyt opus on saatu valmiiksi ja se on saanut virallisen julkaisupäivän.

Kirjan perusversio ilmestyy kirjakauppoihin sekä digitaaliseen jakeluun 13. syyskuuta. Opuksesta julkaistaan myös rajoitettu deluxe-versio, jonka mukana tulee muun muassa palanen alkuperäistä laatikkoa, jossa bändin kamoja kuljetettiin kiertueella. Erikoisversion saa omakseen jo 30. elokuuta.

Kirjailija Matt Taylor haastatteli kirjaa varten ison joukon henkilöitä, jotka olivat jollain tavalla mukana Metallica-kuvioissa vuonna 1986. Kirjassa pääsevät ääneen niin tuottaja Flemming Rasmussen kuin miksaaja Michael Wagener, kuin myös Damage Inc. -kiertueen koko road crew. Mukana on totta kai myös muiden muusikoiden muisteluja. Tarinoitaan kertovat esimerkiksi King Diamond, Faith No Moren Jim Martin ja Mike Bordin sekä Anthraxin ja Armored Saintin miehet.

Kirja sisältää myös 27. syyskuuta 1986 kiertueella kuolleen Cliff Burtonin isän Ray Burtonin erikoispitkän haastattelun.

Normiversio kustantaa yhtyeen merkkarikaupassa 39,99 dollaria (noin 37€) ja deluxe-version saa 199,99 dollarilla (noin 185€). Molempia versioita voi ennakkotilata Metallican verkkosivuilta.

Muuten, ”hauskana” anekdoottina kerrottakoon, että kirjan julkaisupäivä 13. syyskuuta on myös muuan Dave Mustainen syntymäpäivä.

Itse 30-vuotias Master of Puppets -albumi tulee myös saamaan erikoiskäsittelyn ja siitä julkaistaan Kill ’em Allin ja Ride The Lightningin tavoin runsaasti arkistomateriaalia sisältävä uudelleenmasteroitu juhlajulkaisu.

backtothefrontinside

Lisää luettavaa