Lars Ulrich: otimme uuden Metallica-levyn työstämiseen oppeja Lulun sessioista

20.10.2016

Harva megabändin levy on ilmestyessään saanut jopa kaikkein kovanahkaisimmilta faneilta niin täydellistä tyrmäystä kuin Metallican Lou Reedin kanssa tekemä Lulu (2011). Metallican jäsenet itse ovat jaksaneet edelleen puolustaa levyä ja seisoa sen takana, mikä toisaalta on ihan kunnioitettavaa, mutta kaivaa myös samalla kuoppaa aina vain syvemmälle.

Moni saattaakin pelästyä kuullessaan, että Lars Ulrichin mukaan bändi vaikuttui Lou Reedin työskentelytavoista Lulun sessioissa ja sovelsi oppejaan tulevaa Hardwired… To Self-Destruct -albumia äänittäessään. Näin Ulrich kertoi vierailtuaan Eddie Trunkin podcast-sarjan haastateltavana. Ulrich tarkentaa Metallican jätkien ihailleen Reedin spontaaniutta ja autenttisuuden tavoittelua.

”Olimme suorastaan tyrmistyneitä, miten niin pitkän uran tehnyt artisti voi olla niin impulsiivinen”, Ulrich sanoo.

”Jammailimme studiossa, keksimme juttuja lennosta ja nauhoitus pyöri. Sitten jälkeenpäin pohdimme, ’Tässä on potentiaalia, nyt ollaan oikeilla jäljillä, jatketaan ja hiotaan tätä’ ja Reed oli että vitut! ’Se on siinä. Se oli hyvä, minä tykkään.’ Meille oli täysin uutta taltioida hetkeä, sen sijaan että hiomme jotain juttua kohti täydellisyyttä. Se avasi silmiämme ja antoi meille uuden tavan lähestyä luovaa prosessia. Tajusimme, että impulsiivisuus voi joskus olla parempaa kuin jonkun asian pyörittely. Että ainahan juttuja voi tehdä toisin, mutta onko se välttämättä paremmin?”

”Oli aika siistiä katsoa Louta, miten hän lauloi jotain juttuja yhdellä otolla ja totesi vain, että ’Hienoa. Olen tyytyväinen.’ Ja homma jatkui eteenpäin”, Ulrich naurahtaa.

Hardwired… To Self-Destruct ilmestyy 18. marraskuuta. Kuuntele Eddie Trunkin podcast alla olevasta soittimesta tai täältä, mikäli soitin ei toimi. Ulrichin haastattelu alkaa noin 30 minuutin kohdalla

Lisää luettavaa