Levy-yhtiö haastoi Five Finger Death Punchin oikeuteen, bändi haastaa takaisin

28.04.2016

Losangelesilainen groove metal -poppoo Five Finger Death Punch on kummallisessa sopassa levy-yhtiönsä kanssa, jossa kumpikin osapuoli uhkaa haastaa toisensa oikeuteen. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun bändi on noussut metallimaailman otsikoihin muista kuin musiikillisista syistä.

Tässä episodissa levy-yhtiö Prospect Park laukaisi ensimmäiset ammukset. Yhtiö väittää nostamassaan haasteessa, että bändi on rikkonut levytyssopimustaan ja ”yrittää häikäilemättömästi rahastaa uudella levyllä ennen kuin bändin päihderiippuvainen jäsen väistämättä putoaa pohjalle”.

Yhtiö viittaa tällä bändin laulajaan Ivan Moodyyn, jonka päihdeongelmat ja niistä nousseet ihmissuhdeongelmat ovat nostaneet miehen valitettavan usein julkisuuteen. Bändi joutui muun muassa perumaan taannoisen Australian-kiertueensa Black Sabbathin lämppärinä laulajan sairaalareissun takia.

Levytyssopimuksen ehtoihin kuuluu, että bändi ei saa alkaa äänittää uutta kokopitkää ennen kuin edellisen julkaisusta on kulunut yhdeksän kuukautta. Bändi on kuitenkin kuulemma työstämässä uutta levyä sopimuksen puitteissa ”liian aikaisin”. Levy-yhtiön mukaan tämä johtuu siitä, että bändi kiirehtii levytystä, koska pelkää laulaja Moodyn pian ajautuvan vaikeuksissaan liian syvälle kyetäkseen panostamaan bändiin.

Five Finger Death Punch luonnollisesti kiistää tämän kaiken ja syyttää levy-yhtiön toimitusjohtajaa Jeff Kwatinetzia sorrosta ja simputustaktiikoista. Bändi sanoo tukevansa laulajansa kamppailua raitistumisen tiellä yhtenä miehenä, toisin kuin levy-yhtiö, joka kuulemma ”ei ole tukenut hänen raitistumistaan millään lailla, vaan halunnut bändin mieluummin vain keikkailevan ja tahkovan rahaa”.

Bändiltä on tulossa vastahaaste levy-yhtiötä kohtaan aivan näinä päivinä.

Lisää luettavaa