Lord Vicarilta pian kolmas levy, Reverend Bizarre -parivaljakko Kärki–Hynninen jatkaa kimpassa ”toistaiseksi”

21.04.2016

Monikansallinen lahja doom metalille, Infernon kolumnistinakin tunnetun Kimi Kärjen Turusta käsin johtama Lord Vicar julkaisee kolmannen albuminsa perjantaina 27. toukokuuta. Kitaristi Kärki (kuvassa vasemmalla) kertoo viikkoa aiemmin ilmestyvän Infernon haastattelussa, että Gates of Flesh -kiekko vie monenlaisiin musiikillisiin maisemiin.

– Se on tiukka ja monipuolinen paketti, joka seikkailee niin kevyiden, surullisten kuin raskaidenkin tunteiden viidakossa. Pyrimme tekemään uudesta levystä intensiivisen, jopa raa’an, mutta sieltä löytyy myös Pink Floyd -henkistä leijuntaa, akustisia tunnelmia ja harmonialaulua, Kärki sanailee Ari Väntäsen haastattelussa.

Kitaristi kertoo myös, että entinen Reverend Bizarre -parinsa, Sami ”Albert Witchfinder” Hynninen (kuvassa Kärjen vieressä), jatkaa Lord Vicarin kokoonpanossa ”toistaiseksi”. Mies astui viime vuonna basistiksi Jussi Myllykosken paikalle ja on ehtinyt jo pomputella muutamilla bändin Euroopan-keikoilla. Hynninen ei soita uudella albumilla mutta nähdään bassonvarressa esimerkiksi tulevan kesän Tuskassa, jossa yhtye esiintyy lauantaina 2. heinäkuuta.

Esimakua tulevasta antaa tämä liveversio uuden levyn Birth of Wine -avausbiisistä. Kipale on taltioitu viime kuussa Lontoossa.

Lisää luettavaa